Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Şahan “Engelli İş Koçluğu” projesi hakkında yazılı açıklama yaptı. Şahan; "Engelli İş Koçluğu modeli engellilerin istihdama geçişinde, istihdamdayken işe uyumlarının sağlanmasında ve dolayısıyla engellilerin istihdamının sürdürülebilir olmasında etkin olarak kullanılan bir yöntemdir. Projenin odak noktasını engelli istihdamının sürekliliğinin sağlanmasıdır” dedi.

İŞKUR'un sağladığı İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti kapsamında engellilere yönelik 2018'de başlatılan "Engelli İş Koçluğu" modeli ilimizde de uygulamaya geçilmişti. Konu ile ilgili Şahan; "Engellilerimize daha bütüncül ve nitelikli bir hizmet sunumu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu yeni model ile birlikte engellilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini daha iyi tespit ederek, işgücü piyasasına geçişlerine destek olup istihdamda kalmaları için izleme mekanizmaları oluşturuyoruz. Bu mekanizma ile engellilerimizi hem işe girmeden önce hem de işe girdikten sonra düzenli bir şekilde takip edeceğiz.

Bir anlamda Engelli İş Koçluğu uygulaması ile İŞKUR engellilerin kayıt altına alınmasından sonra bireysel profilleme çalışması yaparak, daha sonra istihdam imkanlarının araştırılmasıyla iş arama sürecinde engellilere destek olmaktadır. Akabinde işverenlerle iletişime geçerek süreç hakkında bilgi verip görüşmeler gerçekleştirecek ve son olarak engelliler; engelli bireylerin aileleri, iş arkadaşları ve yöneticilerinin bilgilendirilmesi suretiyle iş yerinde ve iş dışında destek sağlanmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç ve beklentilerine uygun olarak iş ve meslek danışmanlarımızca kendilerine yol haritası belirleyeceğiz" ifadelerinde bulundu

Bu bağlamda Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü hizmet binasının girişinde yapılan kaldırım yenileme çalışmalarından dolayı kuruma erişim sağlayamayan engelli iş arayan vatandaşlara kurum otoparkında danışmanlık hizmeti verildi.

Görüşme Çin Halk Cumhuriyeti’nde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında maske ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek gerçekleştirildi. Engelli İş Arayan Koçu Fidan Demir Şenel tarafından kurum otoparkında engelli iş arayan vatandaşların iş arayan kaydı yapılarak, kamu ve özel sektör açık iş ilanları, kurum tarafından sunulan hizmetler ve son başvuru tarihi 17 Temmuz 2020 olan engelli vatandaşlara kendi iş yerini kurmaya dönük hibe desteği hakkında bilgi verdi.

İl Müdürü Ali Şahan örnek davranışından dolayı Engelli İş Koçu Fidan Demir Şener’i tebrik etti.