ENDİŞE EDİCİ

KGK mesajında medya sektörünün, dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik sorunlardan en ağır şekilde etkilendiğini belirtti. Sektörün varlığını sürdürebilmesi için ham madde girdilerinden kaynaklanan darboğazın aşılması için çalışmalar yapılmasını bekledikleri belirtilerek, asgari ücrete yönelik yapılan düzenlemenin çalışanlara getirdiği avantajlardan sonra, sektörün önemli gelir kalemlerinden olan resmi ilan ücretlerinin de işverenlerin lehine bir an önce belirlenmesi gerektiği vurgulandı. Yazılı açıklamada Genel Başkan Dim, tarifelerin hala belirlenmemiş olmasının bir sıkıntı olduğunu, bu nedenle işverenlerin büyük bir fedakarlıkta bulunduklarını, bu durumu endişe edici gördüklerini ve her geçen gün ağır sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.

UMUT VERİCİ

Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için yayınladığı mesajında; ayrıca internet medyası için Sulh Ceza Hâkimliklerinin erişimin engellemesi veya içeriğin çıkarılması yönünde gerekçesiz aldığı hükümlerine yönelik Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararı oldukça umut verici olarak değerlendirdi.

KGK Genel Başkanı Dim, “Anayasa’nın 26. Maddesiyle güvence altına alınan basın özgürlüğü, yüksek mahkeme tarafından hatırlatılmış oldu. Umarım ki, Anayasa Mahkemesinin bu kararından sonra, TBMM’nde 5651 Sayılı yasa ile birlikte iletişim özgürlüğüne yönelik düzenlemeler en kısa sürede hayata geçirilir. Ve yine, Sulh Ceza Hakimlikleri de, bundan böyle halkın haber alma hakkına yönelik adeta sansüre dönüşen erişim engellemeye ve içerik çıkarmaya yönelik hüküm kurarlarken, Anayasa Mahkemesi’nin bu içtihadını dikkate alırlar.” niyetiyle mesajını tamamladı.