PMYO 2021 yılında en az lise mezunu polis alımı yapacak. 2020 yılında YKS sonuçlarının ardından PMYO öğrenci alımı için ilan yayınladı. Lakin Korona virüs salgını nedeni ile alımları erteledi. Polis adayları ise yeniden alımların başlayacağı günü sabırsızlıkla bekliyor. Peki 2021 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan PMYO polis alımı ne zaman yapılacak? Kaç polis adayı alınacak? İşte başvuru şartları ve detaylar...

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bilindiği üzere 2020  YKS sonuçlarının ardından PMYO polis alımlarını yine 2020 yılının sonuna kadar yapılması bekleniyordu. Lakin korona virüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kısıtlama kararları sonrası alımlar ertelendi. Polislik sınavlarının yüz yüze yapılabilme ihtimali bulunmadığı için alımların ertelendi. PMYO polis alımlarının ise ülkemizde Korona virüs vaka sayısının azalması ve kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte başlaması bekleniyor.

2021 PMYO KAÇ POLİS ALMI YAPACAK?

2021 yılına ertelenen PMYO polis alımı için yayınlanan karar ile 2250 erkek 250 kadın olmak üzere toplamda 2500 polis alımı yapılacak. 

Kaynak: Haber7