Çorum Vali Vekili Adem Saçan, vatandaşların Ramazan bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmeleri sağlamak amacıyla 2-10 Temmuz tarihleri arasında alınan emniyet tedbirlerine ilave olarak bazı ek tedbirlerin alınacağını bildirdi.
Bu kapsamda halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri ile Pazar ve ana caddelerde olası hırsızlık, dolandırıcılık ve kapkaç olaylarına karşı ekip sayısının artırılarak, denetim ve kontrollerin sıklaştırılacağını ifade eden Vali Vekili Adem Saçan, alınan ek güvenlik tedbirleriyle ilgili olarak şu bilgileri verdi:
“Bayram süresince tatil ve ziyaretler sebebiyle vatandaşlarımızın evlerinden ayrılabilecekleri değerlendirildiğinden evden hırsızlık olaylarına karşı motorize ve yaya devriye sayısı artırılacaktır.
Arefe günü ve bayram günlerinde vatandaşlarımızın yoğun olarak ziyaretlerde bulunacakları şehitlik ve mezarlıklar çevresinde güvenlik önlemleri artırılacaktır.
Kalpazanların, Ramazan Bayramını fırsat bilerek piyasaya sahte para sürebilecekleri değerlendirilerek tedbirler artırılacaktır.
Otobüs terminallerinde yolcu kapasitesi artacağından terminalde görevli personel sayısı artırılmış, terminal görevlilerince bagaj ve eşyaların yolculara bilet gösterilerek teslim edilmesi hususunda gerekli uyarılar yapılacaktır.
Bayram süresince şehir içerisinde ve şehirlerarasında trafik yoğunluğu yaşanabileceğinden görevli ekip sayıları artırılacak şekilde görevlendirme yapılacaktır.
Bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazalarının nedenleri incelendiğinde, bu kazaların önemli bir bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, cep telefonu kullanımı, kırmızı ışık ihlali ve yorgunluk, gibi nedenlerden meydana geldiği görülmekte olup bu ihlallerin önlenmesine yönelik denetimlere ağırlık verilecektir.
İki yönlü trafiğin kullanıldığı karayollarında, bayram tatilinin başlangıç ve bitiş günlerinde trafik yoğunluğunun önemli oranlarda arttığı tespit edilen yol kesimlerinde gerek görülmesi halinde ağır tonajlı araçların (Tır, Kamyon, Tanker gibi) uygun yerlerde kısa sürelerle trafik akımı normale dönünceye kadar bekletilmesi sağlanacak, daha sonra bu araçlar trafik yoğunluğu oluşturmayacak şekilde belli zaman aralıkları ile trafiğe çıkarılacaktır.
Araç kullanıcıları tarafından yapılan ihlallerin anında tespiti amacıyla, video-kameralı radar ekipleriyle yapılan denetimlere ilaveten Binevler, Buhara, İskilip, Toptancılar Sitesi, Yaydiğin ve Organize Sitesi Kavşaklarında sivil ihbarlı denetimler yapılacaktır.
Trafik güvenliğini olumsuz yönde etkileyen hava, yol ve trafik durumları hakkında basın ve yayın organlarına bilgi verilecek, yol kullanıcılarının zamanında uyarılması ve tedbirli olmaları sağlanacaktır.
Çorumlu hemşerilerimizin sadece olay olduğunda değil, olay olmadan önce de şüphelendikleri durum ve şahıslarla ilgili olarak her türlü ihbar, istek ve şikâyetlerini 155 Polis İmdat hattına veya 224 10 09 numaralı telefona bildirmeleri hususu önem arz etmektedir”