Çorum Mavi Umutlar Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi Üyeleri ilk genel kurulunu Ticaret İl Müdürümü Fikret Yıldırım denetiminde yaptı. Derneğin geçici kurulan yönetimi ilk genel kurulla kalıcı yönetim haline geldi. Kooperatif Başkanı Emine Çelen derneğin başkanı olarak güven tazeledi.

Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği ve Mavi Umutlar Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatif Başkanı Emine Çelen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “2020 Temmuz ayında resmi kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Kooperatifimizin amacı engelli çocuğu olan ya da vasfı olmadığı için iş bulmakta zorlanan hanımlarımızın istihdamını sağlamaktır. Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği içinde kurulan bu Kooperatifimizden elde ettiğimiz gelirlerle otizmli çocuklarımıza sosyal gelişim eğitimleri sağlamayı amaçlıyoruz.

Sn. Valimiz Mustafa Cifçi’nin teşvik ve destekleriyle kurduğumuz kooperatifimiz Ak Parti İl Baskanı Sn.Yusuf Ahlatçı, Belediye Başkanımız Sn. Halil İbrahim Asgın ve başkan yardımcılarımız tarafından büyük destek görüyor. Corum Otizm Gönüllüleri Derneği’nde otizmli çocuklarımız sosyal eğitim alırken annelerde aynı mekânda çalışmanın rahatlığını yaşayacaklar” dedi.

Çelen, “Bu güzel ve örnek bir oluşum oldu. Diğer illerdeki otizm derneklerince çok ilgi görüyor. Sn.Valimize, Sn. İl Başkanımıza, Sn. Belediye Başkanımıza, Sn. Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza ve destek veren herkese çok teşekkür eder hepimize hayırlar getirmesini dilerim. Umutlarımızın gökyüzü kadar engin, denizler kadar derin mavilenmesini dilerim” ifadelerine yer verdi.