EMEP İl Başkanı Cafer Gökmen, Merkez İlçe Başkanı Hıdır Aygün ve partililer, Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan Ekmekçioğulları Metal önünde bekleyişlerini sürdüren işçileri ziyaret etti.
“Yılgınlık yok direniş var”, "İş-ekmek yoksa barış da yok", "İnasına sendika, inadına DİSK" sloganıyla karşılanan EMEP’liler, Ekmekçioğulları işçilerinin haklı davalarında yanlarında olduklarını bildirdiler. Birleşik Metal-İş Sendikası yetkilileriyle de görüşen EMEP’liler, Ekmekçiğoğulları işçilerinin mücadelesinin tüm Çorum işçi ve emekçilerinin mücadelesi olduğunu söylediler.
Ekmekçioğulları Metal işçilerinin Anayasal haklarını kullandığını hatırlatan EMEP İl Başkanı Gökmen, “Pandemi koşullarında işçi çıkarılmayacak diye açıklamada bulunanlara sesleniyorum, Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Ekmekçioğulları Metal’de işçiler neden işten atılıyor? Yasalar sadece zenginleri korumak için mi var?” diyerek, Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye olan işçilerin haklı mücadelesinde sonuna kadar yanlarında olduklarını dile getirdi.
Gökmen, sendikal hak için mücadele veren Ekmekçioğulları Metal işçilerine Çorum’daki tüm işçi ve emekçilerin destek vermesi gerektiğini de anımsatarak, “Güvenli bir iş, güvenli bir gelecek için yasal haklarını kullanarak sendika üyesi olan işçilerin kazanımı tüm Çorumlu işçi ve emekçilerin de kazanımı olacaktır” dedi.
Fabrika önünde bekleyişlerini sürdüren işçilerse, “Sendikalı olarak dönene kadar direnişimiz sürecek” dedi.