Bu sabah Ekmekçioğlu Metal fabrikasına gelen işçileri 40’ı daha fabrika yöneticileri tarafından içeriye alınmadı. İşçiler fabrika önünde eylem başlattı. İşçilere destek vermek amacıyla Çorum’a gelen Birleşik Metal-İş Anadolu sorumlusu Deniz Ilgan, fabrika önünde işçilere destek veriyor.

“YA HEP BERABER YA HİÇ BİRİMİZ”

Deniz Ilgan, dün 20 ola işten çıkarılan işçi sayısına bugün 40 kişinin daha eklendiği belirterek, “Ekmekçioğullarının işçileri herkesin işbaşı yapılması talebiyle topluca fabrika bahçesine giriş yaptık. İşveren bir arkadaşımızı dahi işbaşı yaptırmaz ise, işçilerin hiçbiri çalışmayacak. Ya hep beraber ya hiçbirimiz” dedi.

Ekmekçioğulları’nda ülkenin Anayasa’sı, yasaları ve uluslararası sözleşmeleri ayaklar altına alındığını, bunu asla kabul etmeyeceklerini ifade eden Deniz Ilgan, “ Pandemi dönemini fırsat bilip işçileri cezalandırmaya çalışıyorlar. Sendikamız diğer fabrikalarda olduğu gibi Ekmekçioğulları’nda da üyelerinin haklarını korumak konusunda kararlıdır. Ekmekçioğulları’nda işçilerin sendikal hakları güvence altına alınana kadar mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.