Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından eğitimde yaşanan baskı, sürgün, soruşturma ve cezalara son verilmesi talebiyle 12 Temmuz’da Aydın’da başlatılan Ankara Yürüyüşü’nün 3. gününde Bursa’da yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.
Aralarında Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Genel Örgütlenme ve Yükseköğretim Sekreteri İsmail Sağdıç, Merkez Kadın Sekreteri Ebru Yiğit, Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk ve Eğitim Sen Genel Meclis üyelerinin de bulunduğu yürüyüş kolu bugün İzmir’den Bursa’ya geçti.
Burada şehir merkezinden Milli Eğitim Müdürlüğü önüne davullarla yürüyüş yapıldı.
Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca burada yaptığı açıklamada, baskı, sürgün ve soruşturmalara karşı başlatılan yürüyüşün, tüm engelleme girişimleri ve polis barikatlarına rağmen kararlılıkla sürdüğünü söyledi.
Yürüyüşün bugünkü durağının Bursa olduğunu belirten Karaca, Eğitim Sen’e yönelik baskıcı ve ayrımcı uygulamaları karşı mücadelenin artarak süreceğini ifade etti.
Bugün ayrıca saat 19.00’da da Eskişehir’de yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirilecek.
Aralarında Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, MYK üyeleri ve Eğitim Sen Genel Meclis üyelerinin de (Şube Başkanları, Merkez Denetleme ve Disiplin Kurulu üyeleri) bulunduğu yürüyüş kolu, yarın (15 Temmuz) saat 13.30’ta Ankara’da olacak.
Yürüyüş, Ankara’da saat 14.00’te Milli Eğitim Bakanlığı önünde yapılacak oturma eylemi ve basın açıklaması ile sona erecek.
Aydın-Ankara yürüyüşü sonrasında, baskı, sürgün, soruşturma ve cezalara son verilmesi ve bu hukuksuzluğun durdurulması taleplerini iletmek için Milli Eğitim Bakanı’ndan randevu talep edildiği ancak bu talebe henüz yanıt verilmediği belirtildi.