18 Mart 1915 tarihinin, vatan topraklarını bin bir zorluk ve yokluğa rağmen, canları pahasına koruyan kahraman ecdadımızın, vatan sevgisinin ne demek olduğunu dünyaya gösterdiği şanlı bir tarih olduğunu belirten AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı; “ Bugün yaşamımızı sürdürdüğümüz cennet vatanın toprakları ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunması uğrunda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizin bizlere mirasıdır. Her bir köşesinde ayrı bir kahramanlık hikâyesi bulunan ve Çanakkale’yi geçilmez kılarak verdikleri mücadeleyle düşmanlarının bile takdirini kazanmış olan ecdadımız ile ne kadar çok gurur duysak azdır” İfadelerini kullandı.

İl Başkanı Yusuf Ahlatcı; “Çanakkale Türk Milletinin bağımsızlık uğruna verdiği en büyük mücadele ve yeni bir ruhun diriliş destanının adıdır. Çanakkale bir duruş, bir varoluştur. 15'lilerin gidip dönmeyi düşünmeden şehadet şerbetini kana kana içtiği yerdir. Çanakkale; Seyit Onbaşı’dır, Mehmet Çavuş'tur, Nezahat Onbaşı'dır. Tarihte eşine az rastlanan bu kahramanlık destanı, Cumhuriyet’in kuruluşuna giden önemli bir adımdır. “ dedi.

İl Başkanı Yusuf Ahlatcı; “Bizler “Çanakkale Geçilmez” dedirten sağlam bir bilincin ve ruhun mirasçıları olarak geleceğimize daha emin adımlarla yürüyecek, millet olma şuurunu canlı tutacak ve yücelteceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, gururla andığımız Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk ordusunun kahraman mensuplarına, aziz Türk milletine ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.