Kavaklıdere’deki KGK genel merkez toplantı salonunda gerçekleştirilen kongrede, Yerel, Yaygın ve Dış Medya Meclisi üyeleri ile kurucuların delege sıfatıyla katıldığı genel kurulda üyelerden Kemal Deniz Divan Başkanlığı’na, üye Serap Karaoğlu başkan yardımcılığına ve üye Yaşar Yıldız yazmanlığa seçildi.

KURUCU GENEL BAŞKAN DİM: ADAY DEĞİLİM

Gündem gereğince, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra kurucu yönetim kurulunun faaliyet raporu ve mali bilançosu oybirliği ile ibra edildi. Daha sonra, yeni yönetim ve ilgili kurulların seçimine geçildi. Yönetim Kurulu için KGK meclislerinin üyeleri ve kurucularından oluşan 61 üyenin imzasıyla, aday olmadığını beyan eden Kurucu Genel Başkan Mehmet Ali Dim re’sen yeniden aday gösterildi.

Delegelerin Dim’i oybirliğiyle aday gösterdiği önerge lenhine delegeler adına söz alan kuruculardan ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Altınkaya, kuruluş çalışmalarından bugüne kadar özverili çalışmaları ve kurumun ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması, mesleki sorunların çözümüne yaptığı katkılar ve üyelerin yoğun talebi üzerine Mehmet Ali Dim’i genel başkanlığa teklif ettiklerini söyledi. Daha sonra oya sunulan Mehmet Ali Dim Genel Başkanlığındaki aday listesi oybirliği ile seçildi.

Kürsüye gelerek söz alan Genel Başkan Dim, kendisinin aday olmak istemediğini, kongreye katılan üyelerin oybirliğiyle teklif etmelerinin kendisini son derece duygulandırdığını ve bu isteğe kayıtsız kalamayacağını söyleyerek konsey üyelerine teşekkür etti. KGK’nın kuruluş sürecinden bu güne kadar birçok arkadaşın katkı sağladığını vurgulayan Dim, konseyin kuruluşundan itibaren her üyenin bir tuğla koyduğuna dikkat çekerek, “Benim yaptığım konulan bu tuğlaların çimentosu olarak KGK’yı inşa etmekti. Bundan böyle çıtayı daha da yükseğe koyacağız ve seçilmiş yönetim olarak tüm kurullarımızla elbirliğiyle çalışarak bizden beklenen hizmetleri gerçekleştirmek için gayret sarf edeceğiz. Bu konuda her üyemizden özveri bekliyorum” dedi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Genel Başkan Mehmet Ali Dim başkanlığında seçilen yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

İsmail Bayazıt, Kahraman Halisçelik, Lütfü Karakaş, Adnan Yüce, Aynur Tattersall, Sefa Karahasan, Veli Altınkaya, Y. Ziya Çakır, M. Duran Özkan, Savaş Çokduygulu, Bülent Aydemir, Tülay Demir, Tahir Sarıkaya ve Gürsel Eser.

Denetim Kurulu: Ahmet Külekçi, Bekir Doğan, Mustafa Doğan, Celil Acar, Ahmet Küçükcicibıyık, Levent Çınçın, Suat Deniz.

Etik Kurulu: Bülent Öztürk, Recep Aydın, İbrahim Arslan, Halit Yılmaz, Muammer Başer, Sait Yanık, Mesut Demir.

Onur Kurulu: Yaşar Yıldız, Mehmet Çetinkaya, Neşe Berber, İ. Necati Günay, Adnan Fişenk, Cengiz Kahraman, İbrahim Ay.

Yaygın Medya Meclisi Yürütme Kurulu: Salih Zeki Sarıdanişment (Başkan), Faruk Erdem (Başkan Yardımcısı), Hayati Arıgan (Sekreter), Bülent Çöltekin, M. Veysi İpek, Murat Güneş, Seda Demir.

Yerel Medya Meclisi Yürütme Kurulu: İsrafil Avcı (Başkan), Murat Dönmez (Başkan Yardımcısı), Serap Karaoğlu (Sekreter), Şerife Türkeş, Hacı Odabaş, Kemal Özdilek, Zafer Tokuş.

Dış Medya Meclisi Yürütme Kurulu: Elshad Eyvazov (Başkan), Benan Kepsutlu (Başkan Yardımcısı), Hülya Özkoyuncu (Sekreter), Adil Elmas, Nahide Ali Youmer, Yakup Aslan, Ekaterina Gündüz.