Toplantıda gündem dışı söz alarak konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Erkan Özbal, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a, “İlginç bir savunma mekanizması geliştirdiniz. Sizden önce yapılan projeleri sahipleniyorsunuz ama yapılan yanlışları bizden önceki dönem deyip geçiştiriyorsunuz” dedi.

Özbal,“30 Ağustos günü Sayın Cumhurbaşkanının isminin verilmiş olduğu caddeyi sembolik olarak açmış olduk. Lakin burada Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın bir cümlesi dikkatimizi çekti. ‘Bu gün çifte bayram yaşıyoruz’ derken o günkü ilk bayramı anladık. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladık. Lakin anlayamadığımız bayram ikinci bayramdır” şeklinde konuştu.

“Yerel yönetimlerde devamlılığın esas olduğunu bilmeyen yoktur. Yerel yönetimlerde yöneticiler belli bir zaman içerisinde seçilirler. Bir sonraki seçimi kaybettiklerinde ise yerlerini yeni seçilen yöneticilere bırakırlar” diyen Özbal, “Yeni seçilen yöneticilerde devlette devamlılık esasına dayanarak yönetime devam ederler. Giden yöneticiler çok büyük yanlışlıklar yapmamışsa sorun yoktur. Lakin yanlışlar büyükse adaletin terazisinden vazgeçmeden adalet mekanizması devreye sokulur. Çorum Belediyesinde yapılan yanlış uygulamaları ve usulsüzlükleri kamuoyuna duyurmak, yönetimde bulunanları uyarı ve ikaz etmek muhalefet partilerinin görevidir. Bu bağlamda sizin üzerinize düşen şey şu olmamalıdır. Benden önce ve benden sonra. Devlette devamlılık esastır. Kaldı ki devraldığınız yönetim yine AK Parti yönetimidir” açıklamasında bulundu.

Erkan Özbal, konuşmasında, “Ne yazık ki danıştay raporlarındaki eksiklikleri ve yanlışlıkları bizden önceki dönem deyip savuşturuyorsunuz ama sizden önce çalışması başlatılan ve siz tarafından bitirilen açılışını yapmış olduğunuz caddeye sayın Cumhubaşkanının ismini veriyorsunuz. Sizden önceki dönemde büyük bir bölümü yapılmış olan stadyumun açılışını üstleniyor ve sahipleniyorsunuz. Lakin sizden önceki yönetimin yaptığı makam aracındaki yanlış uygulamaları bizden öncesi diye görmezden geliyorsunuz. İlginç bir savunma mekanizması geliştirdiniz ve Cumhuriyetin ilk yıllarında yaşanan savaşlar ve yoksulluklar ile Cumhuriyet Halk Partisi’ni suçluyorsunuz. Bizler geçmişimizle gurur duyduk. Geçmiş dönemde bir usulsüzlük varsa size düşen yetkilileri göreve davet etmektir. Cumhuriyet Halk Partisi’ni suçlamak değildir” ifadelerine yer verdi.