Acılı anne Nilay Yücel.
4 yaşındaki Lena ve 6 yaşındaki Vera isimli çocuklarını İzmir depremiyle birlikte toprağa verdi. Mezara çocuklarının oyuncağını da bıraktı.
Diğer acılı anne Emine Toklu Yücel.
3 yaşındaki Diren ve 10 yaşındaki Feda’sını uğurladı son yolcuğuna. Saçlarını kesip mezara bıraktı. “Sen benim saçlarımın kokusu olmadan uyuyamazsın bebeğim” dedi. Bir de bayram şekeri bıraktı çocukları için mezara…

İzmir depremi büyük acıların, büyük kayıpların yaşanmasına neden oldu.
Enkaz altında kalarak hayata veda eden Çorum – Kuşsaraylı babaanne Arife Yücel ve torunları Lena, Vera, Feda ve Diren büyük bir acı içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.
Rıza Bey Apartmanı’nın çürüklüğü, dayanıksızlığı sadece bir aileden 5 cana sebep oldu.
Cenazeler yan yana toprağa verildi Kuşsaray’da.
Nilay – Deniz Yücel çiftinin çocukları Lena ve Vera aynı mezara kondu. Emine Toklu Yücel – Hüseyin Yücel çiftinin çocukları Feda ve Diren ise yanındaki mezara. Hemen yanıbaşlarındaki mezara da altın yürekli babaanneleri Arife Yücel’in cansız bedeni yerleştirildi.

Anne ve babalar güçlükle ayakta durabildi.
Çocuklarından ve annelerinden ayrılmaları çok zor oldu onlar için.
Acıyı gören, ağıtları duyan herkes ağladı, herkesin yüreği yandı.
Anne Nilay Yücel, deprem enkazından çocuklarının kurtarılması anını izlerden eline çocuğunun oyuncağını almış ve umutlu bekleyişini saatlerde sürdürmüştü. Acılı anne Nilay Yücel, kucağında tuttuğu o oyuncağı çocuklarının mezarına bırakmak zorunda kaldı.

Depremde iki kızını kaybeden Emine Toklu Yücel de mezar başında “kalk gidelim bebeğim, okula gidelim, evimize gidelim” dedi ancak nafile. “Benim bebeğim saçlarıma dokunmadan uyuyamaz” deyip oracıkta saçlarını kesip bıraktı çocukları için. Bir de bayram şekerleri serpiştirdi mezara.
Karanfillerle süslediler mezarın üstünü.
5 tane isim levhası asıldı: Arife Yücel, Vera Yücel, Lena Yücel, Feda Yücel, Diren Yücel…
Ağıtlar yürekleri parçaladı…

İzmir depremini kimse unutmamalı, unutturmamalı…
Allah, acılı anne-babalara sabır, dayanma gücü versin.
Yüce Allah, hiçbir anne ve babaya evlat acısı yaşatmasın…