Çorum TÜRKAV İl Başkanı İlyas Gül, mesajında, “İzmir’in Seferihisar ilçesinde meydana gelen ve birçok ilde hissedilen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından İzmirli yöneticilerle telefon görüşmesi gerçekleştiren Çorum TÜRKAV İl Başkanlığı olarak ‘geçmiş olsun’ dileğimizi ilettik” dedi.

Gül mesajına şu şekilde devam etti;
“İzmir halkının yaşadığı deprem felaketi nedeniyle gerek İzmir’de yaşayan hemşehrilerimizle gerekse kamu yöneticileriyle çeşitli görüşmeler yaparak, tüm Çorumlular ve TÜRKAV Ailesi (Devletin Asil Evlatları) adına geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Bu zor günlerinde İzmir halkının yanında olduğumuzu bildirdik. Deprem gerçeğini bir kez daha bize hatırlatan İzmir felaketinin acısını yüreğimizde hissediyoruz” Ülkemizin deprem kuşağında olmasının gerçekliğiyle her türlü çalışmaların ivedilikle yapılmasının elzem olduğunu,Devletimizin bu konuda her türlü çalışmayı yaptığını ve yapacağından şüphemiz yoktur.Milletimizin de Güzel İzmir halkının yanında olacağını biliyoruz.

Son yaşanan acı tecrübe bize bir daha göstermiştir ki deprem insanları öldürmüyor; tedbirsizlik, ihmal, cehalet, çürük bina ve çarpık yapılaşma insanları öldürüyor. Yaralılarımıza Allahtan acil şifalar diliyorum. Elim Zelzeleden hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına ve yüce Türk milletine baş sağlığı dilerim. Devlet-millet dayanışmasıyla zorlukların üstesinden geleceğimize inancım tamdır. Allah milletimizi ve bütün insanlığı her türlü doğal afetlerden, savaşlardan, yangınlardan sel felaketlerinden, kuraklıktan, veba ve her türlü musibetten korusun.