Gündem dışı söz alarak bir konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Abdulhaluk Çatalpelit, “Öncelikle İzmir’de Gerçekleşen 6,6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet yakınlarına başsağlığı yaralılara acil şifalar diliyorum. Erzincan Dinar-Gölcük Düzce Van Elazığ şimdide İzmir bu ülkenin deprem gerçeğinin acı tecrübelerinden bazıları. Tüm bu tecrübelere rağmen üretim ve denetim konusunda hala çok geride ve yetersiziz” dedi.

“Bir jeofizik mühendisi olarak 6,6 büyüklüğünde ki bir depremin şehrimizde gerçekleştiğini varsayalım inanın gerçekleşecek yıkımı düşünmek bile istemiyorum” diyen Çatalpelit, “Ülkenin en büyük fay hattı şehrimize çok yakın bir noktadan geçmektedir ve bu fay hattının şehrimize yakın kısmı uzun zamandır büyük çapta bir deprem üretmemiştir bu hem iyi hemde çok kötü çünkü bu biriken enerji birgün boşalacak ve bu şehrimiz için hiçte iyi olmayacaktır.

Hala fırsatımız varken acil bir şekilde önlemlerimizi almalıyız eğer biz bu önlemleri almaz isek özellikle çevre yolunda ki binaların %90 ı ayakta kalmayacaktır. Zayıf zemine bina yapılamaz diye bir şey yoktur gerekli önlemler gerekli güçlendirmeler yapıldıktan sonra her zemine bina yapıla bilir. Bu hususta parsel bazlı zemin etüt çalışmaları çok önemlidir. Bu etütler daha detaylı yapılmalı ve denetlenmelidir. Bunu söylerken zemin etüdünde çok önemli bir yer kaplayan sismik ölçümlerinin şehrimizde yapıldığı ama bunu denetleyecek jeofizik mühendisinin belediyemiz bünyesinde bulunmadığımda hatırlatmak isterim.

Hepinize depremsiz sağlıklı günler diliyorum” açıklamalarında bulundu.