Çorum Tarım ve Orman İl Müdürü Sarı, “Sayın Valimiz Mustafa Çiftçi’nin talimatları ve milletvekillerimizin desteği ile Damızlık Koyun ve Keçi İstasyonu ile ilgili proje hazırlayarak modern bir tesis yapılmasını, bunun için de Bakanlığa ve DOKAP’a proje hazırlanıp sunulmasını istedi” dedi.

Sarı,“Bu bağlamda, bu tesisi modernize edeceğiz. Halihazırda 250 küçükbaş hayvanımız mevcut bunu 1000 damızlık küçükbaş hayvana ulaştırma gayretindeyiz.Hedeflerimize ulaşırsak üreticilerimizin ihtiyacı olan damızlık materyali buradan sağlayacağız, hem üreticilerimize ucuz damızlık temin etmek hem de Birliğin gelirini artırmak istiyoruz. Biz Kurum olarak Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliğini her konuda desteklemekteyiz” ifadeleri kullandı.

Damızlık Koyun- Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Birol Alanbay da; “Sayın Valimize , milletvekillerimize ve Tarım ve Orman İl Müdürümüze bize verdiği desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim.Destek oldukları sürece, Birlik olarak bizim gayretimiz ve heyecanımız artarak devam edecektir. Eksikliklerimizle ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Birliğimizi Çorum üreticisine layık bir birlik olması için hız kesmeden çalışıyoruz.

Buraya kadar gelip projelerimizi yakından takip eden ve bize çalışma heyecanı sağlayan İl Müdürümüzü Orhan Sarı’ya teşekkür ederim. Bu istasyonda 1000 adet damızlık anaç hayvanımız olursa üreticilerimize daha faydalı oluruz. Başka illerden damızlık hayvan almadan, ihtiyacımız olan damızlık hayvanları kendimiz temin ederiz” açıklamalarında bulundu.