CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız tarafından organize edilen çelenk sunma töreni ve yürüyüş, demokrasi havasında, coşku içinde gerçekleştirildi.
Atatürk Anıtı’nda bir araya gelen vatandaşlar, saygı duruşunda bulunup hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı seslendirdi. CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Gençlik Kolları üyeleri ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sunduktan sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Tahtasız, “Merhaba Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı yol arkadaşlarım” diye başladığı konuşmasında, “bugün; yokluklar içerisinde kazanılmış büyük bir zaferin yıldönümü. Hepimize kutlu olsun” ifadesini kullandı.
Tahtasız, “O gün Çanakkale’den Duatepe’ye, Ulus Meydanı’ndan Lozan Barış Antlaşmasının imzalandığı masaya uzanan ruh neyse bugün biz de burada aynı ruhu taşıyoruz. 30 Ağustos sadece düşmanı yendiğimiz gün değildir. Aynı zamanda yenilmezliğimizi dünyaya kabul ettirdiğimiz gündür” dedi.
Tahtasız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün bayrağımız gönderde dalgalanıyorsa, minarelerimizden ezan okunabiliyorsa, camilerimizde, cemevlerimizde huzur içinde ibadet edebiliyorsak, dini ve milli bayramlarımızı büyük bir coşkuyla kutlayabiliyorsak, kendi dilimizde konuşup kendi türkülerimizi söyleyebiliyorsak, çocuklarımıza Atalarımızın adını verebiliyorsak bu büyük zafer sayesindedir.
Bize bu zaferi armağan eden ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu uğurda canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi minnetle, rahmetle anıyor, kutsal emanetinize canımız pahasına sahip çıkacağımızın bilinmesini istiyorum. 30 Ağustos, dirilişimizin ve direnişimizin zaferidir. Hepimize kutlu olsun.”
Atatürk Anıtı’ndaki çelenk sunma töreninin ardından, katılımcılar Bahabey Caddesi üzerinde yürüyüş yaptı.
Türk bayrağı ve Atatürk posteri eşliğinde, ellerinde meşalelerle yürüyen katılımcılar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusunu yaşadı.
CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz ve beraberindeki parti yöneticileri, apartmanların balkonlarından ve yoldan geçen araçlarından yürüyüş konvoyunu selamlayan vatandaşların bayramını kutladı.
Yürüyüş, Hünkar Hacı Bektaş Veli Parkı içerisinde hep bir ağızdan söylenen İzmir Marşı ile birlikte tamamlandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı buluşması koronavirüs tedbirleri nedeniyle sosyal mesafe ve maske kurallarına uyularak gerçekleştirildi.
Tahtasız, çelenk sunma töreni ve yürüyüşe katılan tüm cumhuriyet sevdalılarına teşekkür etti.
Buluşmaya; İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, İl ve Merkez İlçe Yönetimi, Gençlik ve Kadın Kolları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, geçmiş dönem il ve merkez ilçe başkanları, Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, bazı İyi Parti yöneticileri, Eğitim-Sen yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.