Çorum İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Mecitözü Ziraat Odası Başkanı Satılmış Köse, Bayat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yıldırım ile birlikte Tarım Orman Bakanlığı üst düzey bürokratları ile çeşitli konularda görüşmek üzere Ankara'ya gittiler.
Yapılan görüşmeler neticesinde ilimiz tarımına büyük oranda fayda sağlayacak müjdeli haberler ve yeni projeler olduğu bildirildi.
Çorum tarım sektörü temsilcilerinden oluşan heyet ilk olarak Tarım Orman Bakan Yardımcısı M. Hadi Tunç ile başladıkları ve bir buçuk saatlik süren ziyarette tek tek projelerini anlatarak bilgi verdiler. Bakan Yardımcısı Tunç Çorum'daki sivil toplum örgütlerinin proje üretkenliğini takdirle karşıladığını ifade etti ve bu şekilde birlik beraberlik ruhu ile hareket edildiği sürece Çorum çiftçisinin yeni projeler ile karşılaşacağını gözlemliyorum. Bakanlık olarak bu heyecanı ve potansiyeli Çorum'da görüyorum” dedi. Her türlü desteği vereceklerini ve takip edeceklerini söyledi.

ÇORUMDAN GELEN TALEPLER HIZLI SONUÇLANDIRILACAK 

Tarım Heyeti daha sonra TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’ı ziyaret ederek Çorum’da lisanslı depoculuk kapsamında kazandırılan 30 bin tonluk lisanslı depo için katkılarından dolayı teşekkürlerini ilettiler. 
Ayrıca Çorum Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat ve Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya Genel Müdür Ahmet Güldal’ a Çorum'u simgeleyen bir plaket takdim ettiler. Özkubat Sayın Genel Müdürümüze ilimize yaptığı katkılardan dolayı özellikle teşekkür ederim dedi. Genel Müdür Güldal,Çorum'da sivil toplum örgütleriyle Tarım İl Müdürlüğü yöneticilerinin birlikte hareket etmelerinin örnek bir dayanışma olduğunu ve bunun Çorum’a hizmette olumlu yansımalarının görüldüğünü söyleyerek TMO olarak Çorum'dan gelen talepleri daha önce olduğu gibi bundan sonra da hızla sonuçlandırılacaklarını ve her zaman her türlü desteği vereceklerini söyledi.