Doğal ve organik gıdaların bulunduğu mağaza Çorumlular tarafından ilgi görüyor. Yaklaşık olarak bir buçuk sene önce Utkucan Irmak tarafından açılan Irmak Gourmet, bir çok sağlık sorunun çözümüne odaklı takviye ve oluşumunu önlemesine yardımcı gıdalar içeriyor. Sosyal sorumluluk projesine katkıda bulunan mağazanın bir bölümünde gelirinin yüzde 15’inin sokak hayvanlarına bağışlandığı bir bölüm de bulunuyor.

Mağaza hakkında bilgi veren Irmak Gourmet Sağlıklı Yaşam ve Organik Gıda Mağazası Sahibi Utkucan Irmak, “Ürünlerimiz doğal dengeyi yeniden kurmaya yönelik, insana ve çevreye dost üretim sistemleriyle üretilen, tamamıyla organik olan ve içerisinde katkı ve kimyasal madde bulunmayan ürünlerdir. Sağlığa iyi gelen ve çeşitli sağlık sorunlarında kullanılabilen ürünleri burada topladık. Amacımız doğal ve kaliteli ürünleri Çorumlularla buluşturmak. İnsanlar internette görüp doğallığından emin olmadıkları ürünleri almak yerine mağazamıza gelip ürünleri kontrol ederek alabilirler” dedi.

Bir çok doğal ürünün var olduğuna değinen Utkucan Irmak, “ Doğal sirke çeşitlerimiz, sıfır şekerli marmelatlarımız ve ev yapımı reçellerimiz, soğuk sıkım zeyin yağları, aromalı tortillalar, pizza tabanları, organik tarhana çeşitleri, zeytin çeşitleri, organik makarnalar, ev yapımı makarna sosları, aromalı mantı çeşitleri, organik un çeşitleri, organik turşu çeşitleri, kuru sebze ve meyve çeşitlerinin yanı sıra özel ve doğal olarak üretilen sabun çeşitlerimiz mevcuttur. Ürünlerin kullanımına ilişkin gerekli bilgileri biz veriyoruz. Ürünler sipariş edenlere ücretsiz servisimiz var” açıklamalarında bulundu.

“COVİD-19 PAKETİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR”

Utkucan Irmak doğal ürünlerle ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Biliyorsunuz ki dünyayı sarsan ve halen etkisi geçmeyen Covid-19 salgını var. Tamamen doğal ürünlerden oluşan ve hastalığın verdiği zararı azaltan doğal ürünlerden oluşturduğumuz bir paketimiz var. İçerisinde 4 hırsız sirkesi, çam kozalağı şurubu, kış çayı, kekik yağı ve çörek otu yağımız var. Sipariş verildiğinde ulaştırabiliyoruz.

“ŞEKER HASTALIĞI OLANLAR SİRKELERDEN FAYDALANIYOR”

Ürünlerimiz güvenilir yerlerde hijyen koşullarına uyum sağlanarak üretiliyor. 50’ye yakın çeşidimizin bulunduğu sirkeler bir buçuk yılda üretimi sağlanıyor. Bunlardan Ceviz Sirkesi ve Alıç Sirkesi’ni şeker hastalığı olanlar kullanıyor. Ayrıca sıfır şekerli reçellerimiz var.

“ZAYIFLAMAK İSTEYENLER İÇİN DE ALTERNATİF SİRKELER VAR”

Kilo kontrolü yapmak isteyenler yardımcı gıda olarak sandaloz sakızlı elma sirkesi, ananas sirkesi ve Hindistan cevizi sirkesinin yanı sıra Hindistan cevizi yağını da kullanıyorlar.

“BITTIM SABUNU DERİ HASTALIKLARINA İYİ GELİYOR”

Özellikle Mardin’de üretilen ve deri hastalıklarına iyi gelen Bıttım Sabun’u çok ilgi görüyor. Egzama, sivilce ve ciltte kararma gibi sorunları gideriyor. Eşşek sütü sabunumuz kırışıklıkların azalmasına yardımcı oluyor. Sabunda da bir çok çeşidimiz var.

“BEBEKLERE ÖZEL ORGANİK MAKARNALAR”

Mağazamızda bebeklere özel organik makarnalarımız mevcut. Müşterilerimiz çok memnun, anneler gönül rahatlığıyla çocuklarına yedirebiliyor. Evde çocuğuna kendi ekmeğini yapmak isteyen anneler için de organik unlarımız mevcut.

“ÇORUM’DA SADECE BURADA 20 ÇEŞİT LAVAŞ VAR”

Lavaş severler için Çorum’da hiçbir yerde bulamayacakları lavaşlarımız var. Lavaşlarımız 20 çeşit. Öyle ki içlerinde waffle yerine tüketebilecekleri çikolatalı lavaş bile mevcut. Tamamen doğal olarak üretilen vitaminli, proteinli ürünler bunlar.

“GLUTENSİZ VE VEGAN ÜRÜNLER VE ÖZEL SIKIM YAĞLAR”

Çölyak hastalarının kullandığı glütensiz ürünlerimiz mevcut. Ayrıca vegan ürünleri de mağazamızdan temin edebilirler. Bir çok özel sıkım yağlarımız da müşterilerimizin tercihi oluyor.

“SOKAK HAYVANLARINA DESTEK BÖLÜMÜMÜZ VAR”

Son olarak bu mağazada gelirinin yüzde 15’ini sokak hayvanlarına ayırdığımız bir bölümümüz var. Buradan alışveriş yapan herkes sokak hayvanlarına destek vermiş oluyor. Burada özel günlerde yaptığımız ve sattığımız mumlarımız ve çerçevelerimiz var. Talep çok oluyor. Tüm Çorumluları mağazamızı görmeye davet ediyorum. Ayrıca 0535 678 57 77 numaralı hattan bize ulaşabilirler. İrmakgourmet instagram ve irmakgourmet facebook sosyal medya hesaplarından da takip edebilirler.”