‘Alper Bilan’ın başkanlığında Vakıf19 tarafından yapılan bir çalışma var ki son yılların en önemli projelerinden olduğunu belirtmek istiyorum’ diyen Bekir Özsaçmacı, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

‘Kadim medeniyetlerin beşiği Çorum; Hitit İmparatorluğunun başkenti bir sürü krallar, birçok kraliçeler, binlerce Tanrıları ile yaşanmış hikâyeleri, tarihe mal olmuş birçok hadiseleri olan yedibin yıllık bir medeniyetten bahsetmekteyiz.

Böyle bir medeniyet bir başka ülkede olmuş olsa acaba ne olurdu diye empati yapmayı dener misiniz? Eminim yapmış olduğunuz empatide bugün olandan çok farklı bir şehirde yaşayabileceğimizi tahlil edebilirsiniz. Şöyle diyebiliriz mesela; dünya tarihinde bilinen bir mısır ve firavunun ülkesi piramitleri olan bir ülke ve tüm dünya tarafından bilinip her yıl milyonlarca turistin ziyaret edildiği bir çöl. Oysaki insanların merak ettiği o medeniyetten daha büyük bir medeniyet olan ve büyüklüğünü yapılan savaşta galip gelerek Antlaşmaya bağlamak sureti ile oralardan vergi alan büyük bit Hitit uygarlığından kimse bahsetmemektedir. Peki, bu bahsedilmemesi biz Çorumlular olarak bizlere neyi anlatmaktadır. Yıllardır geri bırakılmış bir Çorum’u, yıllardır unutulan bir Çorum’u….

Bugün Çorum’un makûs talihini değiştirebilecek samimi insanların varlığı ve çalışmaları bizlere ümit vermektedir.

Bunun en belirgin örneklerinden birini sayın Alper Bilan’ın başkanlığında Vakıf19 tarafından yapılan bir çalışma var ki son yılların en önemli projelerinden olduğunu belirtmek istiyorum. “Hitit Kadeş Satranç Takımı” çok önemli bir çalışmanın muhteşem bir sonucu… Desteklenmesi ve tanıtımın yapılması gereken ve en önemlisi memleketimiz Çorum için çok önemli olduğu herkes tarafından bilinmesinde fayda vardır.

Bu düşüncelerle Sayın Alper Bilanın nezdinde tüm Vakıf19 yöneticilerini, bu projede görev alan alan çok değerli uzmanlara binlerce kez teşekkürlerimi sunuyorum.