Bayat İlçesi Çerkes Köyü nüfusuna kayıtlı Ankara’da ikamet eden Altınkare Fotoğraf ve Sinema Derneği Kurucu Başkanı Mustafa Bayram’ın İnstagram’da 369 bin kişi takip ediyor.

Paylaştığı fotoğraflar yüzbinlerce kişiye ulaşan Bayram, instagram’da (https://instagram.com/mustafabayram?igshid=14mxmd0bwdtyh) paylaştığı Bayat’tan, Çorum’dan kareler ve insan fotoğrafları ile hem Çorum’un güzelliklerini hem de Çorum insanının samimiyetini yüz binlerce kişiye ulaştırıyor.

Fotoğraf tutkusunun temelini “Gözün bir an içinde gördüğünü dil yıllarca söylese anlatamaz. Anlatamadı da… Gözün gördüğü başka bir fotoğraf karesi oldu, kalbin gördüğünü anlattı. ” sözleriyle ifade eden Mustafa Bayram, ilhamını daha çok güneşten, aydan, kuşlardan yapraklardan, çiçeklerden, ihtiyar bir amcanın gözlerindeki umuttan, misket oynayan çocukların ellerindeki çamurdan, gülümseyen yüzlerden ve ağlayan gözlerden aldığını belirtiyor.

Mustafa Bayram, paylaştığı fotoğraflarda bu duygularını yansıtan Çorum’dan birbirinden güzel fotoğrafa yer veriyor.

Korona tedbirleri öncesinde planladığı “81 İlde Fotoğraf Kampı” projesinde Çorum’un keşfedilmeyi bekleyen güzelliklerini yansıtmak da ünlü fotoğrafçının hedefleri arasındaydı. Oğuzlar, Osmancık ve Alacahöyük’ün özellikle gelmek istediği yerler arasında olduğunu belirten Mustafa Bayram, ilerleyen tarihlerde Çorum merkezde kamp eğitimi yapacağını söyledi.