Boyraz ve Yönetim kurulu üyeleri Merkezi İstanbul Ataşehirde bulunan Çorumlu hemşehrimiz Metin Akkuş’un genel başkanlığını yürüttüğü Dünya Çorumlu Dernekler Federasyonu’nu ziyaret ederek, istişarelerde bulunuldu.

İmam Hatipliler Derneği (ÇORİMDER) Başkanı Ayhan Boyraz ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Külcü, Ahmet Peker ve Semih Dumlu’nun ziyareti sırasında; Dünya Çorumlu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Metin Akkuş, Federasyonun Almanya Dortmund İl Başkanı Ali Cihangir Gümüş, Avcılar İlçe Başkanı Filiz İrfan Çamlı ve eşi, Başkan Vekilleri Ercan Koşar, Selami Topçu, Şeref Akça ve Genç Çorimder yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Ziyaret sırasında konuşan İmam Hatipliler Derneği (ÇORİMDER) Başkanı Ayhan Boyraz, Çorum ile gurur duyduklarını dile getirerek, Çorimder olarak memleketin gençlerine sahip çıktıklarından dolayı ayrı bir mutluluk yaşadıklarını ifade etti.

Gençleri vatanı, milletini seven bir nesil olarak yetiştirmeye gayret gösterdiklerini belirten Boyraz, Çorum’un dışında, başka diyarlarda Çorum’u temsil ettikleri için federasyon başkanı ve üyelerine teşekkür etti.

Çorumluyum diyen herkesin kendileri için kıymetli olduğuna vurgu yapan Boyraz, 30 yıldır STK’larla ilgili çalışma yaptığını söyledi.

Federasyonun çalışmaları hakkında heyete bilgi veren Dünya Çorumlu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Metin Akkuş, “ Federasyonu oluşturmaya 7 dernekle başladık ve şu an bünyemizde 26 derneğimiz var. Federasyonumuzda evlenecek olan ve maddi durumu yerinde olmayan üye gençlerimize gelinlik ihtiyacına cevap vermek için gelinliklerimiz bulunmaktadır. Ayrıca sürekli kan bağışı kampanyalarımız olmaktadır. Kan arayan hemşehrilerimizin ihtiyacına hemen karşılık veriyoruz. Mübarek aylarda sosyal yardım kampanyalarımız olmaktadır. Ayrıca İstanbul’da bulunan hastaneler ile Çorumlu hemşehrilerimiz ve üyelerimiz adına indirim anlaşmaları yapıyoruz. Gurbette olan tüm hemşehrilerimizin zor günlerinde yanında olmaya ve yardımlarına koşmaya gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

Üyelerinden aidat almadıklarına vurgu yapan Akkuş, 2019 yılında kurulmaları rağmen 100 yıllık federasyon gibi çalıştıklarını ve 250’ye yakın wattsap grubu oluşturduklarını söyledi.

Türkiye’nin her yerinde yapılanmaya hız verdiklerini kaydeden Akkuş, federasyon olarak çok güçlü bir duruma geldiklerinin altını çizdi.

Çorum günleri adı altında etkinlikler yapmak istediklerini belirten Akkuş, Çorumluların artık İstanbul’da Dünya Çorumlu Dernekler Federasyonu adında bir evlerinin olduğunu hatırlattı.

Çorumlu bürokratla ile iyi ilişkiler içerisinde bulunduklarına dikkat çeken Akkuş, yüksek istişare kurulunda 3 vekil ve 6 ilçe belediye başkanının yer aldığını açıkladı.

Akkuş, İmam Hatipliler Derneği (ÇORİMDER) Başkanı ve ÖNDER Yönetim kurulu üyesi Ayhan Boyraz’a yüksek istişare kuruluna katılma teklifi yaptı.

Ziyaret sonunda, anı ölümsüzleştirme adına toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirilerek, karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu.