Çorum’da hava kirliliği ile mücadele kapsamında merkezi sistem ile ısınan kömür yakıtlı kaloriferli apartmanlar, iş yerleri ve iş merkezlerinde 2020-2021 ısınma dönemine kadar alternatif temiz yakıt kullanımına (doğalgaz, güneş enerjisi vb.) geçişin zorunlu hale getirilmesine ilişkin Mahalli Çevre Kurulu kararı alındı.

Bu çerçevede, İlimiz Mahalli Çevre Kurulu 2020/98 sayılı kararında;

“İlimiz Merkez İlçede bulunan ve yakıt olarak kömür kullanan merkezi kalorifer sistemli apartmanlarda, iş yerlerinde ve iş merkezlerinde, 2020-2021 ısınma döneminin başlangıcı olan 01.10.2020 tarihinde kadar geçişin tamamlanarak alternatif temiz yakıt kullanımına (doğalgaz, güneş enerjisi vb.) geçişin zorunlu hale getirilmesine” karar verilmiştir.

Çorumgaz A.Ş. ile yapılan görüşmelerde, konu ile ilgili önümüzdeki süreçte vatandaşların merkezi ısınma sisteminden doğalgaz ısınma sistemine geçişlerine ilişkin kolaylaştırıcı teşvik uygulamalarının, Çorumgaz A.Ş. tarafından planlandığı ve akabinde kamuoyuna duyurulacağı beyan edilmiştir.

Belirtilen süre içerinde kömür kullanımına son vermeyen merkezi sistemle ısınan bina sakinlerine, İl İdaresi Kanunu’nun 66. Maddesi’ne delaletiyle, Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesi gereği idari yaptırım uygulanacaktır” açıklamalarında bulunuldu.