Çorum Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi; Açık Kapı, İçişleri Bakanlığı tarafından uygulanan bir projedir. Vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulmuş olup, 2018 Yılı Nisan Ayı’ndan beri birim olarak hizmet vermekte iken, 4 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile Şube Müdürlüğü’ne dönüştürülmüştür.

SİSTEMİN AMACI;

İçişleri Bakanlığı’nın kamu hizmetlerinde kolay erişimin sağlanması, vatandaşın başvurularının hiçbir boşluğa mahal vermeden hızlı bir şekilde sonuçlandırılması, kamu hizmetlerinin sunumunda vatandaş memnuniyetinin arttırılması amacıyla hayata geçirilmiştir.

Başvuruda bulunacak vatandaşların, Valiliğimize ve eşdeğer uygulama yürüten 13 ilçe kaymakamlığında bulunan Açık Kapı birimlerine yüz yüze başvuru yapmasını sağlamak, onlarla bire bir ilgilenerek taleplerini ilgili kurum ve kuruluşlara iletmek, çözüm odaklı en kısa zamanda vatandaş memnuniyetini sağlamak esas olmakla birlikte, içinde bulunduğumuz pandemi dönemi nedeniyle elektronik ortamda ya da yazılı olarak da kayıt, takip ve sonuçlandırılma işlemleri gerçekleştirilmektedir. Yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile başvuru sahibine yedi iş günü içerisinde bildirilmektedir.

AÇIK KAPI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR

Çorum Valiliği Ek-1 Bina giriş katında bulunan Açık Kapı Bürosuna doğrudan başvurulacağı gibi, https://www.acikkapi.gov.tr adresinden veya e-Devlet aracılığıyla da başvuru yapılabilmektedir.

AÇIK KAPI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN GÖREVLERİ:

Valiliklere bizzat, web sitesi, mobil uygulama, e-devlet ya da diğer yöntemler ile yapılan başvuruları elektronik sisteme kaydederek ilgili hizmet birimlerine iletmek, başvuruların öngörülen süre içerisinde cevaplandırılmasını sağlamak ve süreci sonuçlandırılıncaya kadar takip etmek, Valiliğe bizzat başvuran vatandaşları karşılamak, vatandaşın talep ve beklentilerine hızlı ve etkin bir şekilde çözüm bulmak, vatandaşın başvurusu esnasında her türlü dilek ve taleplerini dinleyerek başvurusuna ilişkin soruları ayrıntılı olarak cevaplamak, kamu hizmetlerine Dijital Türkiye üzerinden başvuru yapmakta zorluk yaşayan vatandaşlara danışmanlık ve rehberlik etmek, vatandaşın dijital ortama erişimini sağlamak, şehit yakınları, gaziler ile gazi yakınları, altmış beş yaş üstü vatandaşlar, hamileler ve engellilere yönelik danışma ve mihmandarlık hizmetinin etkin bir şekilde yerine getirilmesini sağlamak Müdürlüğümüzün görevleridir.

Çorum Valiliği Açık Kapı Şube Müdürlüğü olarak işimizin niteliği vatandaşa hizmet odaklı olup, “MİLLETİN KAPISI” sloganıyla herkesi kucaklayan bir hizmet anlayışıyla, sevgiyle, hoşgörüyle vatandaşın isteklerine cevap verebilmek, problemlerine çözüm ortağı olabilmek için çalışıyoruz.