Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis üyesi Şentürk Gülnaz, gündem dışı söz alarak bir konuşma yaptı.Gülnaz, “Dost ve kardeş Azerbaycan'ın haklı davasında sonuna kadar yanında olduğumuzu, buradan bildirmek istiyorum” dedi.

CHP Belediye Meclis üyesi Şentürk Gülnaz açıklamasında “Şehrimizde, Yavruturna Mahallesi sınırları içerisinde Milönü kavşağı ve Eti Anadolu Lisesine bakan 1439Ada/3-4-21-22-23-24-25-41-42 parseller üzerinde ta 1976 yılından bu yana ucube, ruhsatsız çatı kiremitleri ve duvar yıkıntıları yoldan geçenlerin üzerine yağan, şehrin kimliğine hiç yakışmaya bina ve arasta dükkanlardan oluşan alan bulunmaktadır. Ruhsatsız ve tehlikeli alan ya bir an önce yıkılıp, yıkım bedeli maliklerinden tahsil edilmeli ya da kamulaştırılarak, arsa altında bu bölgenin en önemli ihtiyacı otopark, üstü de halkın kullanımı için park olacak şekilde projelendirilmelidir. Gelmiş geçmiş hiçbir belediye başkanı ve meclisine nasip olmamış bu proje, sizin başkanlığınızda bu güzel meclise maal olmalıdır” dedi.

Gülnaz, “Hepimizin bilgisi dahilinde olan, elinizde birçok arsanın takas trampa yetkisi bulunmaktadır. Bu alanı bir an önce Çorum halkına kazandırılmasını grubum adına teklif ediyorum. Bilindiği üzere Yavruturna Mahallemizin gerçekten park denebilecek hiçbir alanı yoktur. İki adet refüjden bozma bir yeşillik alan bulunmaktadır. Bu proje gerek o bölgedeki esnafa, araç sahibi halka ve dinlenmek isteyen vatandaşlara çok faydalı olacağı aşikardır. Konunun değerlendirilerek, Çorum’un o alanına nefes aldırılması hususunda hassasiyet gösterilmesini istirham eder hepinize saygılar sunarım” ifadelerine yer verdi.