“Gençlerin Gözünden” isimli proje 4 binin üzerinde proje başvurusundan, kabul edilen 765 proje arasına girerek proje desteği almayı başardı.

Kişisel Gelişim, Fiziksel Aktivite, Egzersiz ve Spor, Kültür ve Sanat, olmak üzere farklı programlarda başvuru yapılan 12 ay sürmesi planlanan ‘Gençlerin Gözünden’ isimli proje Çorum merkez ve ilçelerinde yaşayan,11-29 yaş aralığındaki gençlere yönelik hazırlandı.

Dernek Başkanı Ünal Yüce proje hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Çorum Yetişkinler Eğitimi Kültür Derneği Çorum’un en köklü sivil toplum örgütlerinden olup 27.05.1969 tarihinde kurulmuş, sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki faaliyetlerini sürdürmektedir. Çorum Yetişkinler Eğitimi Kültür derneği olarak hedefimiz Gençlerin;

Bilimsel gelişmelere ve teknolojik değişimlere kolay adaptasyon sağlaması, gençlerin değişim ve gelişime açık niteliklerinin artırılması.

Sanatsal faaliyetleri öğrenmesi bu alanda eğitimler alması ve almış olduğu eğitim ve gezilerin sonunda sergi düzenleyerek bu alanda farkındalık yaratması.

Yenilikçi fikirlere ilgisini ve fikirlerini hayata geçirme imkânlarını arttırmak ve hayata geçirdiği yenilikçi fikirlerle üretime, teknolojiye, ekonomiye katkı sağlamış rol model kişilerle gençleri bir araya getirerek deneyim aktarılması.

Gençlere yönelik Fotoğraf, Sağlık, Kodlama, Ekoloji, Robotik, sportif vb. eğitimler verilerek bu alanda ürün oluşturmalarını amaçlayan ve yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesinde geri dönüşüm malzemelerinin kullanımı yoluyla sağlıklı çevre bilincine katkı sağlamak.

“FARKINDALIK OLUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ”

''Gençlerin Gözünden” isimli bu proje ile 11-29 yaş aralığındaki Gençlere fotoğrafçılık hakkında eğitim verilmesi ve doğa sevgisi kazandırılması, gençlerimizin teknolojiye olan ilgilerini iyi yönde kullanmalarını sağlamak adına gençlerimizin kişisel gelişimlerini yenilikçi kurslar vasıtasıyla desteklenmesi yurt içi ve yurt dışı gezilerle sosyalleşmelerine katkı sunma, değerler eğitimi ile sorumluluk-ahlak-adalet-hoşgörü vatanına sevgi ve saygı duyan evrensel değerleri benimsemiş bireyler olarak yetişmesine sağlama kültürel, sosyal, sportif, bilişim teknolojileri alanlarında ve bölgedeki tüm gençlerimizin yararlanabileceği bir fiziksel ortam hazırlayarak gençlik çalışmaları hakkında farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz.

“M.E.B. ONAYLI SERTİFİKA VERİLECEK”

Projemizin kazanımları doğrultusunda oluşturulacak olan Gelişim Atölyelerinde gençlere ücretsiz olarak bu eğitimler Çorum Halk Eğitimi Merkezi ve ASO müdürlüğü ile işbirliği çerçevesinde verilecek ve ulusal/uluslararası düzeyde geçerli olacak M.E.B. onaylı sertifika verilecektir.

Faaliyetlerimize katılan 11-29 yaş arası bu gençlerimize yönelik yurt içi (Karadeniz Turu) ve yurt dışına (Balkan Ülkeleri) kültürel gezilerde düzenlenecektir. Proje kapsamında gençlere yönelik düzenlenecek eğitim faaliyetlerimiz;

Robotik Yazılım ve Kodlama Kursu

Sağlık Okur Yazarlığı Kursu

Ekoloji (Çevre) Okur Yazarlığı Kursu

Android ile Mobil Programlama Kursu

Fotoğraf Çekim Elemanı Kursu

Masa Tenisi Kursu

Dart Kursu

Gençlere yönelik Değerler Eğitimi, Teknoloji Bağımlılığı, Öfke Kontrolü Semineri ve Verimli Ders Çalışma Teknikleri seminerleri verilecektir.

Faaliyetlerimize katılmak isteyen Gençlerimiz http://www.gencleringozunden.net

adresinden katılmak istedikleri kurslarımıza kayıt olabilirler."