Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş; “Çorum damızlık sığır yetiştiricileri birliğinin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Son üç yıl içinde çok büyük atılımlar gerçekleştirdiler. Burada birliğin yapmış olduğu projeleri ve yapmak istedikleri projeleri dinledim. Yapmış oldukları projelerde çok başarılı olduklarını gördüm. Yeni yapacakları projelerinde çok isabetli olacağını tespit ettim. Çorum damızlık sığır yetiştiricileri birliği ülkemizde örnek olabilecek bir potansiyele sahip, alanlarında çok ilerleme kaydettiklerini gördüm. Burada Valilik ve Bakanlığın destekleri ile çok güzel çalışmalar yapılmış. Biz bakanlık olarak her türlü desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Birlikleri başarılı çalışmaları ile üreticilere daha iyi hizmet vermeleri yönünden destekliyoruz” dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal ise yapılan çalışmalardan dolayı birlik yönetimini tebrik ederek, “Biz Toprak Mahsulleri Ofisi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Türkiye'de çok il dolaştık ama Çorum damızlık sığır yetiştiricileri birliği örnek gösteriyorum. Bu şekilde enerjilerini bitirmeden çalışırlarsa Çorum üreticisine çok faydalı olacaklarını gördüm” açıklamalarında bulundu.

Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, “Genel Müdürlerimizi Çorum'da ağırlamaktan memnun olduk. Yapılan çalışmaları yerinde görmeleri bizim için çok önemli. Bizim projelerimizi Ankara'da her zaman destekleyeceklerine inanıyorum. Bunlar bir emeğin ve gayretin ürünü çalışmalar. Biz İl Müdürlüğü olarak Milletvekillerimizin ve Valimizin desteği ile birliği güçlü bir şekilde destekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya ise, “Genel Müdürlerimizi birlikte misafir etmekten onur duyuyorum. Biz birliğimizi dört yılda buralara getirdik. Bu yetmez diyorum. Daha çok çalışarak daha ilerilere götürmeyi hedefliyoruz. Genel Müdürlerimiz sağ olsunlar Ankara'da projelerimize her zaman güçlü destek veriyorlar. Biz bu projelerimizle Türkiye'deki diğer birliklere örnek olmak istiyoruz. Amacımız üreticilerimize daha kaliteli hizmet sunmaktır. Ben burada Sayın milletvekillerimize ve Sayın Valimize birliğimizi her zaman destekledikleri için şükranlarımı sunuyorum. Bu destekleri boşa çıkartmamak için gayretimiz ve heyecanımız ile çalışmaya devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.