Çorum Şehitliği’nde gerçekleştirilen çekimlerde ülkücü gençlerin şehit mezarlarının yanında hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okuduğu görüntüler, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Çorum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Orhan Tosik başkanlığında ve Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Burak Konyalıoğlu yönetiminde gerçekleştirilen anma programında İstiklal Marşı, şehitlik mertebesi ve vatan toprağının önemine vurgu yapıldı.

Video, Mehmet Akif Ersoy’un “Verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı” mısralarıyla sona erdi.

Başkan Orhan Tosik konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İstiklal Marşı, hürriyetimizin, bağımsızlığımızın sembolüdür. Gençlerimizin bu hassasiyet içesinde vatan sevgisini ruhlarının derinliklerinde hissederek yetişmeleri en önemli gayemizdir. Gençlerimizin ilerde vatanına sahip çıkan ve bunu yaparken de tarihin her dönemini satır satır yaşayan, önemli olaylara dikkat çeken, farkındalık yaratan gençler olmaları için çalışmalarımız devam edecek. İstiklal Marşı, Türk Milleti’nin bağımsızlık ruhudur. Biz bu ruhu hep canlı tutacağız. 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 100. Yıl dönümü’nü kutlarken İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.