Projenin jüri karşısında sunum yapma hakkı kazanan 1.Proje olduğunu belirten Çorum Ülkü Ocakları Asena Birim Başkanı Ülkü Kalemoğlu projeye ilişkin yaptığı açıklamada, “İç Anadolu bölgesi için tarım alanında Kadın Girişimci eli değecek. Taşrada kırsal alanların, özellikle Bozkır kesimlerinde Badem Yetiştiriciliği oldukça hesaplı ve verimli olacaktır. Bu sebeple iklim şartları ve bademin su ihtiyacı göze alındığında Bozkırda sudan tasarruf ederek badem yetiştirmek oldukça mantıklı bir hareket olacaktır. Arazi şartları ve iklim tipi göze alındığında kurak bir iklimde badem yetiştirme fikri kırsala yeni bir soluk kazandıracaktır” dedi.

Kalemoğlu, “Aynı zamanda üretimden, dönüşüme kadın eli değecek ve badem ağaçlarından verim alındığı takdirde arazi tesise dönüştürülerek badem yağı üretimine başlanacaktır. Badem yağı tamamen organik bir statüde işlenecek, yöresel pazar ve aktarlarda Ülkü Ocakları’nın yerli ve milli bir markası olarak yer alacaktır. Badem’in yanında, badem yağı üretimi için de tesisin kalkınması adına büyük başarı sağlanması hedeflenmektedir. Badem Yetiştiriciliği ve Badem Yağı Üretimi Tesisi projesi ile beraber kadın girişimciler için kırsal alanda istihdam sağlanması hedeflenmiştir. Kısa vadede büyük başarılara olanak sağlayacak olan Badem Tesisi, Bozkır için başarı yakalayacaktır” ifadelerine yer verdi.

‘ÜLKÜCÜ OLMAK, ÜLKEYE YARARLI OLACAK PROJELERE İMZA ATMAKTIR’

Projeyle ilgili düşüncelerini dile getiren Çorum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Orhan Tosik, projenin başarılı olmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Orhan Tosik, “ Çorum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak Asena Birimimizin elde ettiği başarı bizi gururlandırdı. Ülkücü olmak, ülkeye, topluma ve insana yararlı olacak projelere imza atmaktır. Ülke tarımına ve ekonomisine katkı olabilecek bir projeyle başarı elde ettikleri için başta Asena Birim Başkanımız Ülkü Kalemoğlu’nu ve ekibini canı gönülden tebrik ediyorum" dedi.