AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum’un kendi yağı ile kavrulan ve Türkiye’ye örnek olan bir il olduğunu belirterek, çalışkan ve istihdam yaratma kabiliyetine sahip insanlara sahip olduğunu söyledi.
Bugün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da katılımı ile gerçekleştirilen 440 dükkânın temel atma töreninde konuşan Uslu, eli, sofrası ve kapısı herkese açık olan esnafın 440 dükkan ile ihtiyacının giderilmiş olacağını vurguladı.
“Çorum için hızlı tren 62. Hükümet programına alındı. Çorum’u hızlı tren ile buluşturup Çorum’un girişimcilerinin ürettikleri ürünleri hızlı bir şekilde ulaştırmalarına imkan tanınacak” diyen Uslu, konuşmasında şunları söyledi:
“Heyecanlıyız, mutluyuz. Esnaflara karşı sorumluluk anlayışımız daha da öne çıkıyor. Ahilik kültürü batıda bilinmiyor. Ahi Evran, “Elini sofranı kapını açık tut, belini dilini gözünü bağla’ demiştir. Eli, sofrası ve kapısı herkese açık olan esnafın 440 dükkan ihtiyacını gidermiş olacağız. Yeni bir kazanç kapısı açmış olacağız. Bunlar bizim için yeterli değil, devlet imkânı ile Belediyenin ve esnafın işbirliğine şepit oluyoruz. 440 esnaf dükkan sahibi olacak.
OSB’de yetişmiş ara insan gücüne ihtiyaç var denildi, EML açıyoruz. Nitelikli iş gücü oradan karşılanacak. Çorum’da işsizlik oranı yüzde 5’dir. Bu Çorum insanın çalışkanlığı istihdam yaratma kabiliyetine sahip olduğunu ortaya koyuyor. Kısa zamanda bu ekmek teknesi tamamlanmış olacak.
Hızlı tren maceramız var. Çorum için hızlı tren 62. Hükümet programına alındı. Çorum’u hızlı tren ile buluşturup Çorum’un girişimcilerinin ürettikleri ürünleri hızlı bir şekilde ulaştırmalarına imkan tanınacak. Kendi yağı ile kavrulan Çorum, Türkiye’ye örnek olacak.”