Orman, Türk Ocağı Şube Başkanı Prof. Dr. İrfan Çağlar'ın başkanlığında, yönetim kurulu üyeleri ve Türk Ocaklıları mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Ocak Başkanı Çağlar, “Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Ocakları arasında 2019 yılında yapılan mutabakat gereğince; Milli Mücadelemizin 100. yılı münasebetiyle 81 ilde Türk Milletinin tarihi değerlerinin isimlerinin verildiği Milli Mücadele Ormanları oluşturulmasına karar verilmişti. Bu doğrultuda Milli Mücadele'nin 100. yılına ithafen ağaçlandırılan Melikgazi Hatıra Ormanında fidan dikimi gerçekleştirildi”dedi.

Çağlar, " Melikgazi, Anadolu'nun Türkleşmesinde ve vatanlaşmasında önemli görevler üstlenmişti. İsminin yaşatılması ve unutulmaması bizler için önemliydi. Hatıra Ormanımıza Melikgazi ismini vererek bunu amaçladık. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, diktiğimiz her bir fidanın hayatımıza nefes olmasını diliyoruz. Milliyetçiliğimizin gereği olarak vatanımızın her karış toprağının güzelleşmesi ve zenginleşmesi en büyük temennimizdir. Bu vesileyle Milli Mücadele kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" açıklamalarında bulundu.