Sarı, “Geçen sene 17.792 dekar alanda 55.555 ton patates üretimi gerçekleştirdik. Bu sene İlimizde patates üretiminde dekar ve verim bazında önemli artış gözlenmektedir” dedi.

Çorum'un, Nevşehir ve Niğde'nin ardından önemli patates üretim merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Sarı, ülkemizin yazlık patates ihtiyacının önemli kısmı ilimizden karşılanmakta olduğunu, hasat döneminde Çorum’dan günlük ortalama 25 kamyon patates başka illere gönderildiğini, Çorum'daki patates üretiminin son yıllarda ciddi artış gösterdiğini belirtti.

Türkiye'de dekar başına 3 bin 500 kilogram patates elde edildiğini, Çorum'da ise bu rakamın 5 bin kilogram civarında olduğuna işaret eden Sarı, şunları kaydetti:

"Hedefimiz, kalitesini bozmadan dekardan 6 ton verim elde etmek. Geçmiş yıllarda fazla patates ekimi olmaması nedeniyle Çorum'un toprakları bu konuda bakir. Dolayısıyla yatırımcılar için oldukça cazip. Çorum'da üretilen patates görüntüsü lezzeti ve içerdiği bileşenler itibarıyla oldukça iyi durumda. Hedefimiz Çorum'da patates üretimini artırarak bu konuda Türkiye'de söz sahibi olmak. Gelecek yıllarda ekilecek patatesin tohumunu da üretmek için çalışmalara başladık. Patates, ekimi ve üretimi anlamında işçiliği zor olan bir ürün. Makineleşme olmadıkça başarılı olmak mümkün değil. Son olarak çiftçilerimize uyarım hasat olgunluğuna erişmeden söküm yapmamalarıdır. "

Hasat yapan üreticiler de veriminin yüksek olduğunu, dile getirdiler.