Çorum'da 2015 yılında gönüllülük esasına dayalı olarak kurulan Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği yıllar içerisinde birçok otizmli çocuğa ve ailelerine umut olmaya devam ediyor. Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Emine Çelen başkanlığında, otizmli çocukların anneleriyle kurulan Mavi Umutlar Kadın Girişim Kooperatifi, hem otizmli çocukların hem de ailelerinin hayata katılmasına ve üretim yapmasına katkı sağlıyor.

15 TL’ YE 4 ÇEŞİT EV YEMEĞİ ADRESİNİZE TESLİM EDİLİYOR

Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Emine Çelen, "Biz Otizmli çocuk anneleri ve engelli çocuk annelerine istihdama yönelik Mavi Umutlar Kadın Girişim Kooperatifini kurduk. Yeni geliştirdiğimiz bir uygulama ile artık işyerlerine öğle yemeği siparişleri alıyoruz. Günlük 15 TL gibi cüz-i bir miktara 4 çeşit ev yemeğini işyerlerine, sanayide bulunan iş yerlerine servis edebiliyoruz. Burada kullandığımız ürünler tamamen ev yapımı organik ürünlerdir. Derneğimizden alışveriş yapmak isteyenler ve sipariş vermek isteyenler bizimle 0531 560 22 40 nolu telefondan bizimle iletişime geçebilirler” dedi.

"KATKISIZ VE ORGANİK ÜRÜNLER ÜRETİYORUZ AMA PAZAR SIKINTIMIZ VAR"

'Mavi Umutlar' markasıyla salçalar, marmelatlar ürettiklerinin altını çizen Emine Çelen, "Üretimimizde sıkıntılar yok ancak pazar konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Organik elma ve alıç sirkesi, çıtır kabak reçeli, süt reçeli, nar pestili portakal pestili bu ve benzeri dağ eriği marmelatı, kuşburnu, salça, kefir üretimi yapıyoruz. Belediyemizin desteğiyle yan mutfak yaptık. Ayrıca projemizle ekipman desteği aldık. Arz ve talebe göre ürün çeşitliliğimiz değişiyor. Anne usulüyle üretim yapıyoruz. Onların kullandığı yöntemlerle katkısız ve doğal ürünler elde ediyoruz. Ancak pazarlama konusunda sıkıntılarımız var. Ürün fiyatlarımız piyasadakilerle aynı farkımız ise yüzde yüz doğal üretim olması. Sağlık açısından da bir çok faydası olan ürünler. Tarım Bakanlığı'ndan gıda üretim izni alınarak yapılmış ürünlerdir. Kurum ve kuruluşlar toplu alımlarda bizimle iş birliği içerisine girebilirler. Şimdilik ürünlerimizi buradan ve internetten satışa sunabiliyoruz. Biz istiyoruz ki mavi umutlar tüm dezavantajlı annelere umut olsun" açıklamalarında bulundu.

"ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİNDE SÜREKLİLİĞİ SAĞLAYABİLMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Pandemi nedeniyle çocukların eğitiminde ve derneğin giderleri konusunda sıkıntı yaşadıklarına değinen Emine Çelen, " Bizim amacımız kooperatifle pazar alanımızı genişleterek, yaptığımız ürünleri pazarlayarak derneğe buradan elde ettiğimiz gelirle destek olmak. Biz bağış ve karşılıksız bir para istemiyoruz. Kaliteli ürünlerimize pazar arayışı içerisindeyiz. Buradan elde ettiğimiz gelirle de çocuklarımızın öğretmenlerinin giderlerini karşılamak istiyoruz. Çocuklarımızın eğitiminde sürekliliği sağlayabilmek için çalışıyoruz”