Biçer, “Rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. 23 Nisan Perşembe günü evlerimizde kılacağımız ilk teravih namazının ardından 24 Nisan Cuma günü tutacağımız ilk oruç ile bu mübarek aya girmiş olacağız. İl Müftülüğü olarak yaklaşan Ramazan ayı öncesinde tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Rahmet, bereket, oruç ve Kur’an ayı Ramazan’ın huzur içinde, manevi kazançla geçmesi için gayret sarfedeceğiz” dedi.

Biçer açıklamalarında şu bilgilere yer verdi;

“Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir konuyu kamuoyunun gündemine taşımaktadır. Belirlenen konu Ramazan ayı boyunca etraflı bir şekilde ele alınarak toplumumuzda bir duyarlılık ve farkındalık oluşması hedeflenmektedir. Bu bağlamda bu yılın Ramazan teması “Ramazan ve Sorumluluk Bilinci” olarak belirlenmiştir.

İl ve ilçe Müftülükleri olarak “Ramazan Ayı’nda görev alanlarımızın başında mukaddes mekânlar olarak camiler geliyor. Ramazan’da cami denilince de akla teravih, vaaz ve mukabele gelmektedir. Ancak bu yıl camilerin kapalı olması nedeniyle “Evimiz Mescidimiz, Ailemiz Cemaatimiz Olsun” mesajı ile teravih namazlarını evlerimizde ailemizle kılarak farklı bir Ramazan yaşayacağız.

Merkez camilerimiz ile minaresi bulunan bütün belde ve köy camilerimizin şerefelerindeki kandiller akşam ezanı ile sabah ezanı (imsak vakti) arasında yakılacak.

VAAZ PROGRAMLARI

Camiler kapalı olduğu için kürsülerden vaaz yapılamayacağından Ramazan ayı boyunca her gün müftülüğümüzün sosyal medya hesaplarından (Facebook) kısa süreli vaazlar yayınlanacaktır.

MUKABELE PROGRAMLARI

Ramazan ayı boyunca Diyanet TV’de gece 00:00’da imsak vakti 04:30 ve saat 15:00’da Mukabele programı yapılacaktır. Vatandaşlarımızın takip etmelerini bekliyoruz.

TDV ÇORUM ŞUBESİ RAMAZAN KOLİSİ FAALİYETLERİ

Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesince önceden belirlediğimiz mültecilere, kimsesizlere ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda kolisi yardımı yapılacaktır.

ZEKÂT VE FİTRE

Ramazan ayı içerisinde vatandaşlarımızdan zekât ve fitrelerini Türkiye Diyanet Vakfına vermek isteyenler için Ramazan ayı süresince TDV Çorum Şubesi (müftülük) ve TDV Çorum Çarşı Şubesi (Ulu Cami Yanı) açık bulundurulacaktır.

Bu vesile ile halkımızın Ramazan Ayı’nı tebrik ediyor, ilahi rahmet ve bereketin sağanak gibi yağdığı bu ayın milletimiz, İslam dünyası ile tüm İnsanlık ve Çorum halkı için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”