Çorum Belediyesi Meclisi’nde alınan kararla birlikte; Çorum Belediyesi’nden gıda yardımı alan 8500 kişiye “sosyal kart” verilecek. Çorum Belediyesi Başkanlığı, bankalarla anlaşma yaparak sosyal karta yüklenen paranın, yerel esnafta kullanılabilmesine olacak sağlayacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çorum Belediyesi Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 8500 kişiye Gıda Bankası aracılığıyla gıda veya temizlik ürünü konusunda yardımcı olduklarını, buradan alışveriş yapan kişileri incitmemek, daha insani olunması ve teknolojinin de imkanlarından yararlanarak yeni bir sistem başlatacaklarını, yardım alan kişilere “sosyal kart” vereceklerini, bu karta yüklenecek para ile kişinin ister marketten, ister bakkaldan, kırtasiyeden, manavdan neye ihtiyaç duyuyorsa onu alabileceğini, hem parasının bir kısmını kullanarak, hem de daha geniş bir yelpazede alışveriş yapabileceğini söyledi.

Tekel ve kozmetik ürünlerinin kapsam dışı olduğunun altını çizen Aşgın, “alışverişler yerel marketlerden yapılacak. Ulusal market zincirleri ile anlaşma yapmayacağız. İnsan onuruna daha yakışan bir uygulama başlatıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 8500 kişiye bu kartları vereceğiz. Mültecilere yapılan yardımlar bunun dışında. Bu uygulama sayesinde Gıda Bankasına gerek kalmayacak. Gıda Bankasında 16 personel çalışıyor, elektrik, kira gibi giderleri var. Buradan sağlanacak tasarrufu da sosyal yardımlara ayıracağız. Ayrıca yaptığımız yardımların miktarını da artıracağız” şeklinde konuştu.