Çorum Belediyesi, şehrin 4 ayrı noktasında yöresel ürün satış merkezi oluşturacak.Belediye Meclisi’nin Ekim dönemi olağan toplantısında, şehrin 4 ayrı bölgesinde yöresel ürün satış merkezi oluşturulması uygun görüldü.

Toplantıda ek gündem maddesi olarak görüşülen konu, oybirliği ile kabul edildi. Çorum Ziraat Odası, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Tarım Müdürlüğü tarafından üretilen ürünlerin tanıtımı ve pazarlanması için Belediye ile işbirliği yapıldı.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Çorumlulara seçim beyannamesi ile birlikte Hanımeli Projesi adı altında yöresel ürünlerin pazarlanabileceği bir yatırım sözü verdiklerini anlatarak, adı geçen kurumların projesi ile bu projeyi birleştirerek hayata geçirme kararı aldıklarını söyledi.

Çorum Belediyesi’nin BELTAŞ şirketi ile projeye destek olacaklarını bildiren Aşgın, Çorum merkez ve ilçelerde, köylerde üretilen tüm yöresel ürünlerin tüketici ile buluşmasının sağlayacağını, bunun altyapısını oluşturmak için çalışmalara başlayacaklarını kaydetti.

Aşgın, kadın kooperatifleri aracılığıyla üretilen yöresel ürünleri Çorum’da güzel bir sunumla tüketici ile buluşturacaklarını ifade etti.Belediye Meclisi’nde alınan karar gereği; Hünkar Hacı Bektaş Veli Parkı, Mehmetçik Parkı, Rüstem Eren Parkı ve Velipaşa Konağı’nda yöresel ürünler satış merkezi oluşturulacak.