Çorum’da adli yıl açılışı nedeniyle tören düzenlendi. 
Adalet Sarayı önünde düzenlenen programda Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ragıp Tepedüzü, Adalet Komisyonu Başkanı Atilla Arıkan, İdare Mahkemesi Başkanı Kemalettin Özdemir ve Baro Başkanı Altan Akpınar tarafından anıta çelenk sunuldu.


Baro Başkanı Altan Akpınar, avukatlar ve barolar olarak bağımsız ve adil yargının, hukukun üstünlüğünün, insan haklarına saygının hakkın ve adaletin tarafında olduklarını vurgulayarak, “Bu değerler için mücadele etmeye devam edeceğiz. Kazanımlarımız için sevinecek değiştiremediğimiz şeyler içinde elimizden geleni yapmış olmanın vicdani rahatlığını duyacağız” dedi.
Yeni bir adli yıl başlangıcının sadece avukatları, hakimleri, savcıları ve adli çalışanları ilgilendirmediğini dile getiren Akpınar, “Adli yıl başlangıcı hepimizin ve tüm vatandaşlarımızın meselesi olan hukukun üstünlüğünü konuşmamız, uyarılar yapmamız, çözümleri oluşturmamız için çok değerli sembolik bir gün.

Neden adli yıl başlangıcı tüm vatandaşları ilgilendiriyor. neden en büyük meselemiz hukukun üstünlüğü. Hukukun üstünlüğünün olmadığı, kişilerin kendisini güvende hissetmedikleri ülkelerde üretime yönelik yatırımlar azalır. Buda işsizlik, pahalılık, ücretlerin düşük olması kısacası fakirlik demek. Üretmek yerine tüketmek giderek sömgürleşmek demek. İşte bu yüzden hukukun üstünlüğü hepimizin meselesi” ifadelerini kullandı.


Adalet Komisyonu Başkanı Atilla Arıkan ise 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimi sırasında ve sonrasında milletin birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek tüm dünyaya örnek gösterilecek bir duruş sergilediğini, yargı camiasının da bu süreçte üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiğini ve getirmeye devam edeceğini belirterek, bundan kimsenin şüphesinin olmamasını istedi.
Yargı üzerine düşen görevi yerine getirirken hukukun evrensel kuralları çerçevesinde tarafsız ve bağımsız yalnızca hukukun üstün tutulması için çaba sarf ettiğini anlatan Arıkan, “Unutulmamalıdır ki başkalarının iradelerini kendi iradelerinin üzerinde tutanlar bir gün o iradelerin kölesi olurlar. Yaşananlar bunları bize tecrübe ile gösterdi. Ülkemizin bir an önce içerisinde bulunduğu sorun ve zorluklardan kurtulması ve ülkenin bekasının temini için elimizden yapmak zorunda olduğumuz bilincinde olarak hukukun üstünlüğünü temin etmek adına daha çok çalışmalıyız. Devletin temeli adalettir düşüncesiyle yeni adli yıl milletimize ve ülkemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ragıp Tepedüzü'de FETÖ soruşturmalarının yoğunluğuna dikkat çekerek, “Geçtiğimiz yıl FETÖ soruşturmaları, davaları adliyemizi meşgul etti ve halen meşgul etmekte. Bu yönde açılan davalar var. Soruşturmalar da tüm hızıyla devam ediyor. Bu soruşturmalarla ilgili 2 savcımız görev yapıyor. Örgüt suçları bağlamında icra dairelerine yönelik bir takım isnat olayları vardı. Bununla ilgili soruşturmalar yapılarak davalar açıldı. Uyuşturucu satıcılarına yönelik soruşturmalar ve operasyonlar yapıldı. Ayrıca fırıncı esnafa yönelik suç isnatları vardı, baskı iddiaları vardı. Onunla ilgili soruşturmalarda sürüyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.