Çorum Valiliği'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada, 01 Ekim 2020 tarihi itibariyle Çorum merkez ve ilçelerinde 787 adet ihbar alındığı ve bu ihbarların 68 tanesinin asılsız ya da mükerrer ihbar olup geriye kalan 719 ihbarın Mahalle Denetim Ekiplerine bildirilip gerekli işlemlerin yapıldığı belirtildi.

Bununla birlikte yine Çorum merkez ve ilçelerinde Mahalle Denetim Ekiplerince 50 bin 616 kişinin denetlendiği, denetim ekiplerince 40 bin 91 işyeri ve kişilerin gerek gelen ihbarlar neticesinde gerekse resen denetlendiği ve gerekli uyarıların yapıldığının altı çizildi.

Kural ihlali yapanlar uyarıldı

İzolasyon kurallarına uymayan kişilere tutulan 355 adet tutanağın İl Hıfzıssıhha Kuruluna gönderildiği, maske, temizlik ve mesafe kurallarını ihlal eden 6 bin 745 işyeri ve kişiler için birinci ihlal uyarısı yapıldığı açıklandı.

İzolasyon kurallarına aykırı hareket edenler yurtlara alındı

İl Salgın Denetim Merkezi Saha Denetim ekipleri tarafından evlerinde karantinada olmaları gerekirken izolasyon kurallarına aykırı hareket eden 9 kişi tutanakla tespit edilip kalan izolasyon sürelerini yurtta karantinada geçirmeleri için yurda yerleştirilerek karantina altına alındığı bildirildi.