Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da da bir dizi anma etkinliği yapılacak. Ayrıca 15 Temmuz Gecesi 50 şer kişilik gruplarla demokrasi nöbeti tutulacak.

İşte Çorum’da 15 Temmuz Anma Günü’ne ilişkin program;

Öncelikle 15 Temmuz anma programı kapsamında tüm kamu kurumları bayraklarla donatılacak.Açık hava mecralarında 15 Temmuz ruhunu yansıtan görseller yayınlanacak.

FETÖ’nün ‘üniversite yapılanmaları tarihsel arka planı ve inanç sistemi’ konulu kısa röportajların yapılacak ve bu röportajlar üniversite WEB sayfasında ve sosyal medyada paylaşılacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tertip edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Temalı ; Öykü, Kahramanlarımıza Mektuplar ve Resim Afiş Yarışması nedeniyle hazırlanan eserlerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü WEB sayfası ile Hürriyet Meydanında sergilenmesi yapılacak.

15 Temmuz Şehitleri Müzesi’nde 15 Temmuz konulu Fotoğraf Sergisi açılacak.Şehitler için hafta boyunca İl Müftülüğü mensupları ile halktan gönüllü vatandaşlar tarafından okunacak Hatm-i Şerfiler Ulu Camii’nde öğle namazını müteakip okunacak. Öğle namazı öncesinde Kuran-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif ve okunan hatmi şerifler dualanacak.

15 Temmuz şehit aileleri ve gazileri ziyaret edilecek.Kültürpark’ta 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma koşusu düzenlenecek.Çorum Şehitliğinin ziyaret edilecek. 15 Temmuz Şehitleri Müzesi’nde ‘Şehit Emanetleri Sergisi açılacak.15 Temmuz Şehitlerinin kabirleri ziyaret edilecek.Kadeş Barış Meydanı’nda tüm şehitler anısına kan bağışı kampanyası düzenlenecek.Yenilenen Abide Şehitler Anıtı açılacak.Ulu Camii’nde akşam namazını müteakip Kur’an tilaveti ve dua okunacak.Tüm camilerde sala okunacak.

Mobil araç ile şehrin merkezi noktalarında kısa molalar ile mini konserler icra edilecek.Hürriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak ana program, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua, protokol konuşmaları, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik konulu slayt gösterisi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Konulu Öykü, Kahramanlarımıza Mektuplar ve Resim-Afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin takdimi

Nurullah Genç’ten şiir dinletisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının dinlenmesi ve 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusunda dereceye giren sporculara madalyalarının takdimi ile İlahi ve Ezgilerle Kahramanlık Türküleri seslendirilecek.

Tüm kamu kurum ve kuruluşları ve STK temsilcileri ile şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının katılımıyla 50’şer kişilik gruplar halinde demokrasi nöbeti tutulacak.Sabah namazı öncesi sala okunacak ve demokrasi nöbetlerin sona erecek.