İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak ve Başkan Fatma Müjgan Demir’in imzaladığı ve Çorum Valiliği tarafından onaylanan protokole göre proje 2.10.2020 de başlayacak ve 30.3.2021 de sonlanacak. Proje kapsamında 30 kursiyere 10 ar kişilik gruplar halinde 3 ay süre boyunca glütensiz yiyecek yapımı hakkında, konusu hakkında uzman kişiler tarafından eğitim verilecek.

Konu hakkında açıklama yapan Başkanımız Fatma Müjgan Demir; ‘’Çok şükür bir projemizin daha onaylanmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle derneğimiz için çok büyük bir önemi olan ‘’Glutensiz Mutfak Uygulamaları’’ projemizin onaylanmasını sağlayan Ak Parti MKYK Üyesi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan başta olmak üzere kıymetli Milletvekillerimiz Erol Kavuncu ve Oğuzhan Kaya ile Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatçı’ya sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gerçekten çok yararlı olacak bir hizmetin ilimize kazandırılmasını sağladılar. Daha önce uyguladığımız ve tüm Türkiye’de örnek olan ‘’Glutensiz Üret Sağlıklı Tüket ‘’ projemizin devamı niteliğindeki bu projemizde 30 üyemize glütensiz yiyecek yapım kursları verilecektir. Önceki projemiz kapsamında derneğimiz bünyesinde kurulan ‘’Glutensiz Mutfak’’ bu projenin uygulama alanı olacak. Eğitimler sırasında kullanacağımız materyaller, mutfağımızın eksikleri ve uzmanlarımızın tüm masraflarının karşılanacağı bu projeyi onaylayan Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü yetkililerine ve bize rehberlik eden sayın İl Müdürümüz Mustafa Bayrak ve personeline de çok teşekkür ediyoruz. Daha nice projelerde halkımızın sağlığı için birlikte çalışmayı ümit ediyoruz ve dernek üyelerimize müjdeler olsun diyoruz. Herşey Çolaklıların gönlüne göre olsun.’’ dedi.

‘’Glutensiz Mutfak Uygulamaları’’ projesinin hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak ise Çorum Çölyak Derneği’nin başarılı çalışmalarına bir yenisini daha kattığını belirtti ve bu büyük hizmet halkımıza hayırlı olsun dedi.