Kısa Adı ÇOFSAD  olan Çorum Fotoğraf Sanatı Derneği  ilk genel kurulunu yaparak 3 yıllık süreyi kapsayacak Yönetim ve Denetleme kurullarını oluşturdu.
Faaliyetleri ile ilgili verilecek fotoğraf kursları, düzenlenecek fotoğraf gezileri ve fotoğraf sergileri hakkında karar alan ÇOFSAD Yönetimi, Fotoğraf Sanatçısı Şükrü Ağbal ve İş adamı Mehmet Şimşek gözetmenliğinde toplantılarını gerçekleştirdi.
Toplantı sonunda Halk Eğitim Merkezi Fotoğrafçılık Öğretmeni Altan Özeskici tarafından 7.3.2015-10.5.2015 tarihleri arasında düzenlenen Grafik ve Fotoğraf alanında belge alan dernek üyelerine kurs bitirme belgeleri dağıtıldı.
ÇOFSAD Yönetimi, sosyal etkinliklerinin yanı sıra sosyal yardımlaşma kapsamında taşımalı sistem ile bir çok çevre köylerden eğitim için Çorum'a gelen öğrenciler için de malzeme yardımı yaptı.
ÇOFSAD Yönetimi, Merkez Çeşmeören Köyü Ortaokulu'na giderek öğrencilerin kullanması için giyim, ayakkabı, kırtasiye malzemesi, oyuncak gibi eşyaları teslim ettiler.
12-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Karadeniz Fotoğraf Gezisi çerçevesinde Ordu-Rize-Trabzon illerine yapılacak olan fotoğraf gezisine yoğun bir katılımın olduğunu belirten ÇOFSAD Yönetimi, kontenjanın kısa bir sürede dolduğunu, bir sonraki fotoğraf gezisinin Halfeti-Zeugma-Gaziantep-Kahta-Cendere Köprüsü-Nemrut Dağı-Şanlıurfa-Harran-Hasankeyf-Midyad olacağını kaydetti.
ÇOFSAD Yönetimi, kurulma aşaması çok kısa bir zaman olmasına rağmen fotoğraf sanatına ilgi duyan 35 üyenin kaydını tamamladıklarını ve derneğe üye kaydı yaptırmak isteyen katılımcıların  https://www.facebook.com/groups/cofsad, www.cofsad.org.tr  ve [email protected] adresinden irtibata geçebileceklerini belirtti.