Tapu teslim törenine AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal firma yetkilileri, Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat, Alper Zahir, Turhan Candan, Lemzi Çöplü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, MHP Merkez İlçe Başkanı Reşit Büğdüz, AK Parti ve MHP Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

“KAMULAŞTIRILAN ARSA SAYISI SATILANDAN DAHA FAZLA”

Törende bir konuşma yapan Başkan Aşgın, şehrin tüm katmanları bu işe sahip çıktı diyerek, geçmiş yıllarda Çorum Belediye Başkanlığı görevini yapan tüm başkanları andı.

'Belediye olarak yaptığımız en güzel şey bütçenin 51 milyon lira fazla vermeye başlaması oldu' diyen Aşgın, belediyenin yaptığı arasa satışlarının eleştirilmesi konusuna değinerek, ‘Kamulaştırılan arsa sayısı satılandan daha fazla ve Çimento Fabrikasının arazisi buna dahil değil. 2019 Mart’ından bu ana gelinceye kadar toplamda 143 bin 142 metrekare bir arsa satışı gerçekleştirirken kamulaştırdığımız arsa 1 Milyon 398 bin 547 metrekaredir. Dünyada bu ölçekte devletler var' dedi.

“PROJEYİ ŞEHRİN BÜTÜN KATMANLARIYLA BİRLİKTE BELİRLEYECEĞİZ”

Aşgın, böyle büyük projelerin tek başına yapılabilmesinin şu durumda çok zor olduğunu belirterek, “Birlik ve beraberlik olmasaydı bunu sağlayamazdık. Desteklerinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Firma yetkililerine de teşekkür ediyorum bu satın almada gereken tüm kolaylıkları sağladılar. Önce memleket önce millet dediğimizde her şeyin kolaylaştığını gördük. Bölgeye yapacağımız bir proje şu an yok ama şehrin bütün katmanları ile istişare ederek yapılabilecek projeleri hep birlikte inşa edeceğiz”

“YAPILARDAN BİRİNİ SEMBOLİK OLARAK KORUYACAĞIZ”

Törenin ardından eski Çorum Çimento Fabrikası arazisi gezildi. Başkan Aşgın burada yaptığı konuşmada, arazide bulunan su kaynaklarının Çorum için kullanılmaya başlandığına değinerek, “ Bu arazi ile ilgili şu an bir projemiz mevcut değil. Fabrikada yapılan değişikliklerin dışında şehrin tarihini hatırlatmak amacıyla yapılardan birini sembolik olarak koruyacağız. Ayrıca projeler yapılırken bölgenin yeşil alanı korunacak şekilde projeler yapacağız. Burada bulunan güvenlik personellerini de mağdur etmeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.