Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, “Bizim arzu ettiğimiz hıza uygun bir şekilde burada da bir proje aşamasının hayata geçmesini temenni ediyorum. Üniversitemiz adına, idari personelimiz adına, öğrencilerimiz ve kuzey kampusumuz adına güzel şeyler yan yana geldi diyebilirim. Bu toplantılarla Çorum’un Samsun yolu tarafında yeni yüzü olacak bir projeye Bismillah demiş oluyoruz. Başta belediyemiz olmak üzere katkı sağlayan tüm paydaşlara müteşekkiriz. Üniversitemizin şehirle olan bağlantısı yürüme yolları noktasında bloke edilmişti. Çimento fabrikasının belediyemiz tarafından alınması ve ortak aklın devreye sokulmasıyla ortaya çıkacak proje ile üniversitemiz canlanacak, üniversitemizin marka değeri artacak ve şehirle bütünleşik bir üniversite olacak. Ortak aklın devreye sokulması ile yapılacak projeye üniversitedeki görev sürem boyunca uyum sağlayacağıma ve katkı vereceğimize söz veriyorum.” diye konuştu.

Günay: Şehrin geleceğine yönelik büyük çaplı bir yatırım

Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay da yaptığı konuşmada çimento fabrikası arazisinin Çorum Belediyesi tarafından satın alınmasının şehrin geleceğine yönelik böyle büyük çaplı bir yatırım olduğunu vurguladı. Günay, “Arazinin Çorum’a kazandırılmasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Halil İbrahim Aşgın, bir tereddüde düştüğünüz zaman orta yolu tercih ediniz sözüne uygun olarak güzel bir başlangıç yaptı. İl genel meclisi olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu buradan ifade ediyorum.” dedi.

Temur: Şehrimizin geleceği için çok önemli bir başlangıç

AK Parti Çorum İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur, yapılan istişare toplantısının bir başlangıç olduğunu ve Çorum’un geleceği için çok önemli bir başlangıç olduğunu vurguladı.

bir başlangıçta Çorum’un bütün renklerini ve tüm değerlerini aynı masanın etrafında aynı amaca yönelik olarak toplanmasını son derece olumlu bulduğunun altını çizen Temur, “Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Başkanımıza ve emeği geçen herkese böyle bir araziyi belediyemize kazandırmış olmasından dolayı da teşekkür ediyoruz.” dedi.