Türk Büro Sen Çorum Şube Başkanı Sami Çam açıklamasında, “Hiçbir düşünce, fikir, ideoloji, din, mezhep insanlığı yok etme veya insanlığa zulüm etmek gayesi güdemez. Bu gayede olan insanlar ve onların oluşturduğu organizasyonlar insanlığın düşmanı şeytanın yol arkadaşlarından başkaları değildir. Kötülük bunların içene kaçmış, ruhlarını şeytanla paylaşmış insan görünümlü bu yaratıklar günümüz dünyasında en tehlikeli insanlık düşmanı organizasyonlardır. Bunların besin kaynağı kan akıtmak, işkence yapmak, insan öldürmektir” dedi.

Sami Çam, “Ruhunu şeytana satan bu milletler tarihin her devrinde eline güç geçirdiği zaman kendileri dışındaki insanlığa acımazca işkence ve ölümü yaşatmışlardır. 21.Yüzyılda İsrail devletinin ve Çin devletin yapmış olduğu tam da budur.

Nitekim Müslümanların en kutsal ayı olan ramazan ayında ve Kuran-ı Kerim indirildiği ayın 27. Gecesi Kadir Gecesinden bir gece önce Mescidi Aksa da ibadet eden Müslümanlar üzerine saldırmasının insanlıkla izah edilebilen bir tarafı yoktur. 300 Müslümanını yaralandığı bu baskın İsrail devletinin gelenek haline getirdiği yer yıl Ramazan ayında Müslümanlara acımasızca vurmasının, kan akıtmasının tek izahı ruhlarını şeytana satmaktan başka bir izahı yoktur. İnsanlığın bir değeri ile izah edilemez. Oysa dünyada kendilerini sürgün yemiş, 2.Dünya Savaşı’nda öldürülmüş, eziyet görmüş olarak mağdur millet profili çizerken bugün dönüm kendi yaptıklarına bakmaları ve duygudaşlık yapmayı tavsiye ederiz” açıklamalarında bulundu.

Çam, “Yahudi İsrail bunları yaparken Budist Çin‘nin bunlardan aşağı kalır bir yanı yok. Doğu Türkistan kendi halinde kimse duymuyor. Ramazan, oruç, namaz yasak, camiler tek tek yıkılıyor Doğu Türkistan evlerine Çinli erkekler yerleştiriliyor, namus yok, ırz yok, toplama kampları ölüm hane olmuş, anneler yavrularından ayrılmış feryadı duyan yok. Kötülük kaybedecek, iyilik kazanacak, Allah nurunu tamlayacak, azalacağız lakin yok olmayacağız Dünyanın ve insanlığın ihtiyacı olan tek şey; hoşgörü, barış, adil ve adaletli bir dünya bunu sağlayacak olan yegâne güç inancımız, imanımız ve yarınlar için umudumuz. Bunu sağlayacak güç Türk milletinin feraseti, adaleti, nizam-ı âlem anlayışıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Türk İslam Alem’imin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerine yer verdi.