Türk Büro Sen Çorum Şubesi 4.Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek listenin olduğu genel kurulda mevcut Başkan Sami Çam güven tazeledi.

Türk Büro Sen Çorum Şubesi Başkanı Sami Çam konuşmasında, “Türkiye Kamu Sen ve Türk Büro Sen Sendikamızın 1992 yılında kuruluş gerekçeleri ne ise aynı doğrultuda onurlu duruşuyla bu günde haklı mücadelesini göstermektedir” dedi.

Çam, “Bizler hiçbir iktidarın arka bahçesinde sendikacılık yapmadık. Bu gün Çorum’da Türk Büro Sen 428 üyeyle hazirun listesiyle seçime giderken bu sayı dik duruşlu arkadaşlarımız sayesinde oldu. Türkiye Kamu Sen ve Türk Büro Sen hiçbir şart ve koşulda üyesini satmaz. Biz sendika olarak devlet ve kamu çalışanları arasında köprüyüz. Gelinen noktada devletimizi içerde ve dışarda yok etme mücadelesi yaşanmaktadır. Bizim hayalini kurduğumuz güzel gelişmelerde var bunlardan bir tanesi ülkümüz dediğimiz Karabağ özgürlüğüne kavuştu. İşte koridor açılacak Orta Asya’ya selam göndereceğiz buradan. Türkçe konuşulan her yerde Türk Milleti muhakkak olacak. Çünkü bu dünyanın Türk devletinin adaletine ihtiyacı var. Aksi takdirde Ortadoğu’da gözyaşı bitmez” ifadelerine yer verdi.

Çam, “Sıvı yağı ve mazota gelen zamlar bizi sıkıntıya soktu. Yoksulluk sınırı 9 bin lira taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımızın aldığı maaş bizim memur ve müdür arkadaşlarımızın aldığı maaşı geçti. Buda acı bir gerçek. Biz parayı bir şekilde buluruz ama kaybolan vatanımızı bulma gibi bir imkanımız yok. Bizim de gidecek yerimiz yok. Sendikacılık zor iş. Kamu çalışanlarının durumu kötü bir durumda. Kamuda iş barışı bozuldu. Malum sendika bizi masada sattı” açıklamalarında bulundu.

51 BİNİN ÜZERİNDE TÜRK BÜRO SEN’İN ÜYESİ VAR

Türk Büro Sen Genel Başkan Yardımcısı Nebi Yay ise konuşmasında sendikacılıkla ilgili gelişmeleri aktardı.

Yay, “22 Ağustos’tan sonra 8 bin 500 üyemiz 15 Mayıs’tan sonra yaklaşık 11 bin üyenin Türk Büro Sen‘e teveccüh göstermiştir. Şu anda 51 binin üzerinde Türk Büro Sen’in üyesi vardır. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.