Sağlık-Sen Çorum Şubesi Başsın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmelerde,”Yıpranma payı tüm sağlık çalışanları kapsamalıdır. Sabit üzeri ödeme de tüm hastanelerde yapılmadır” dedi.
Gündeme ve sağlık çalışanlarının sorunlarına yönelik değerlendirmede bulunan Lafcı, şöyle dedi:
”Ülkemiz, milletimiz ve tüm dünya mazlumları adına sendikacılık yapan bir anlayışın gereği, 15 Temmuz Darbesinde de millet iradesine sahip çıktık. Öncelikli olarak ülkemizin ve milletimizin geleceğini koruma adına sendikacılık yapmaktayız ve aynı kararlılığı sürdürmeye devam edeceğiz.
Demokrasimizi ve millet iradesini korumak için 15 Temmuz’da tanklara, helikopter mermilerine, uçak bombalarına karşı koyduk.
Darbeye karşı başarılı olduk, şimdi sıra darbecilerle mücadelede. FETÖ’ye mensup ve destek olanlar, terörle mücadele kapsamında kamudaki görevlerinden uzaklaştırılıyor.
Bu mücadele sürerken, isabetli kararlar verilmeli, FETÖ tüm kamu birimlerinden temizlenmelidir.
Asıl nöbetimiz bundan sonra başlıyor. Daha çok çalışacağız, ülkemize milletimize daha çok sahip çıkacağız. Bizi ayrıştırmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz, asla müsaade etmeyeceğiz. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken bir husus da, FETÖ ile mücadelede masum insanların mağdur edilmemesidir. Terörle ve darbecilerle mücadele ederken hayatın doğal akışta da devam etmektedir.
Sağlık-Sen Genel Merkez yöneticileri Sağlık Bakanımızı tekrar ziyaret ederek sorunlarımızı, taleplerimizi iletti. Sorunların çözümüne yönelik öneri ve tekliflerimiz kendisiyle paylaşıldı. Sayın Bakanımız, sağlık çalışanlarının sorunlarını zaten biliyor. Çözüm için hep birlikte çalışacağımıza inanıyoruz. yıpranma payı bütün sağlık çalışanlarını kapsamalıdır. Döner sermaye adaletsizliği devam etmektedir. Biz döner sermayeye, sabit ek ödeme ekleterek bu adaletsizliğin bir nebze önüne geçtik. Daha önce, sağlık çalışanları Milli Eğitimdeki memurun aldığı sabit ödemeyi bile alamıyordu. Sağlık hizmetleri ile başka kamu hizmetlerinin birbirine karıştırılmaması gerektiğini hep dile getiriyoruz. Yeni ve adaletli performans sistemi hayata geçmeli, sağlık çalışanları hak ettiğini almalıdır. Bu konudaki mücadelemizi de sürdüreceğiz. 4/C’liler için başlatılan kadro çalışması da en kısa sürede bitirilmeli, bunun yanı sıra vekil ebe hemşireler, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanları ve 4/B’liler kadroya alınmalıdır”