Ziraat Mühendisleri Odası Çorum İl Temsilcisi Necati Gül, AK Parti Hükümeti tarafından TBMM’ye sunulan ‘Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı’nın geri çekilmesini istedi.
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Necati Gül, ‘Ülke vatandaşlarına tanınmayan haklar yabancı çalışanlara tanınamaz” dedi.
Gül açıklamasında şöyle dedi:
“Hükümet tarafından hazırlanarak TBMM`ne sunulmuş olan "Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı", 29 Haziran 2016 tarihinde, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu`nda, eleştiri ve öneriler hiç dikkate alınmadan Hükümet`ten geldiği şekliyle kabul edilmiştir.
Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısının genel gerekçesinde nitelikli yabancı çalışan vurgusu tekrar tekrar belirtilmekte ancak bu niteliklerin neler olduğu, nasıl ölçüleceği, nasıl denetleneceğine dair hiçbir akılcı, bilimsel, nesnel ölçüt, kural ve koşul öngörülmemiştir.
Kaldı ki bizler bu ülkenin mühendisleriyiz. Ziraat Fakültelerinde 20.000’in üzerinde öğrenci öğrenim görmekte; her yıl 5000 kişi Ziraat mühendisi olarak mezun olmaktadır. 25.000 Ziraat Mühendisi işsizdir.
Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı yasalaşırsa işsizlik daha da artacak, mesleki nitelik ve haklar aşınacak, hak kayıpları yaşanacak, ülkemiz sahte mühendis ve mimar ile dolacak ve mesleğimiz ile birlikte ülkemiz büyük bir darbe alacaktır.
Ülke vatandaşlarına tanınmayan haklar yabancı çalışanlara tanınamaz.
Mesleğimiz ve geleceğimiz ile oynanmasına izin verilmesin.
İşsiz kalmak, düşük ücretlerle çalışmak istemiyoruz.
Diplomalı ve "nitelikli" işsiz olmak istemiyoruz.
Bizler bu ülkenin mühendisleri olarak Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı`nın geri çekilmesini hükümetten talep ediyor; başta Çorum milletvekilleri olmak üzere tüm milletvekillerinden destek bekliyoruz”