Özel Haber: Merve Kayış

Fotograf: Turgut Aydın 

Çorum’da Cumartesi Günleri Altınevler Camii yanında açılan Koronavirüs tedbirleri kapsamında açıklanan Hıfzısıhha kararları ile Salı günü halka hizmet sunan semt pazarını siz okuyucularımız için dolaştık. Bir dokunduk bin ah işittik.

Pandeminin hane halkı ekonomisine etkisi gıda ve pazarda kendisini hissettiriyor. Öyle ki halk alamamaktan esnaf satamamaktan şikayetçi. Sürecin belirsizliği ise vatandaşı tedirgin ediyor. Fiyatlardaki yükselişten şikâyetçi olan vatandaş her geçen gün alım gücünün düştüğüne dikkat çekiyor.

Süreç pazarcı esnafını da olumsuz şekilde etkiliyor. Kış şartları ve  koronavirüs kararları köyden gelen esnafın pazara gelememesi ve ürünlerini pazarlayamamasına neden oluyor.

Bazı ürünlerin fiyatları adeta cep yakıyor. İşte sizin için derlediğimiz ürün fiyatları;

Pazarda Mantar kilosu 10 TL’den, brokoli ve karnabahar kilosu 7 TL’den, Kabak 5TL’den, pırasa kilosu 4 TL’den, mandalina ve elman kilosu 3TL 50 kuruştan, salatalık, turp ve patates kilosu 3 TL’den, kırmızı lahana tanesi 4 TL’den, bağ olarak satılan tere ve roka 2 TL’den son olarak kışın vitamin deposu ve vazgeçilmezi limon kilosu 4 TL’den tezgahlardaki yerini aldı.