Toplantıda Eylül Ayı gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Meclisin ikinci gündem maddesi olarak sunulan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından Mahalli İdareler Kamu İşveren Sendikası işlemleri için belediye başkanına yetki verilmesi hususu görüşüldü. Madde meclise sunulduğu sırada CHP Grup Başkanı Tuncay Yılmaz maddenin İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından meclise anlatılmasını istediğini söyledi.

İnsan kaynakları Müdürü Ekrem Özer, Amacımız toplu iş sözleşmeleri yapıyoruz işçilerle beraber. Sözleşmeden sonra bazı sorunlarımız oluyor. Bu konularda profesyonel destek almak için bu tür üyeliği yerinde gördük. Bu belediyemizin avantajına bir durum” dedi.

Tuncay Yılmaz ise  , "Ama işçi ve belediye çalışanlarının dezavantaj oluşturacak” diyerek söze girdi.

Bunun üzerine İnsan kaynakları Müdürü Ekrem Özer,” Siz bu şekilde sataşırsanız ben açıklama yapamam. Açıklamamı yazılı yapmak istiyorum” demesi üzerine CHP ve MHP grubundan meclisin aydınlatılması istendi.

İnsan kaynakları Müdürü Ekrem Özer, Biz sendikal olarak İşçi’nin ve devletin her iki tarafın hakkının karşılıklı olarak korunmasını istiyoruz. İş kanunları ve kararlar sürekli değişiyor. Yaptığımız bir işlemde işçiyle mahkemelik olmadan sendika ile çözme noktasında belediyenin ve işçilerin haklarını savunurken yanlış bir işlem doğmaması açısından üyelik amacımız budur” açıklamasında bulundu.

Bir birim müdürünün kürsüden bir partinin grup başkanına yüklenme anlamında cevap vermesi yanlış. Biz bilgi almak için böyle bir istekte bulunduk. Savunma mekanizması ise Müdür bey müdürlükten istifa edip gelir karşımda tartışırız. Usül olarak müdahale etmeniz lazım. Lemzi bey anlayabiliyor ama biz anlamıyoruz” dedi. Müdür beyin görevi açıklamak dedi.

O sırada Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü’nün İnsan kaynakları Müdürü İnsan Kaynakları Müdürü Ekrem Özer’i “ Sende açıklamayı dinleyeceksin” savunması üzerine Müdür bey haddini bilecek! Dinleyeceksin diye emir kiplerinden vazgeçin. Üslubunuza bakın. Biz siyasi nezaketimizi bozmuyoruz. Sizden de aynı nezaketi bekliyoruz” dedi. Meclis teki gerginlik hat safhaya yükseldi. Lemzi Çöplü ve Tuncay Yılmaz arasında kısa süreli sözlü sataşma yaşandı.

Olay Meclis Başkanı İsmail Bölükbaş’ın müdahalesi üzerine yatıştı.