Merkeze bağlı Karaağaç Köyü yanında bulunan Taş Ocağı Tesisi7in açılışı bugün gerçekleştirildi. Açılış törenine Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Belediye Başkan Yardımcıları Lemzi Çöplü, İsmail Yağbat, Turhan Candan, Alper Zahir, İl Genel Meclis Başkanı Osman Günay, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, bazı daire müdürleri, il genel ve belediye meclis üyeleri ile muhtarlar ve belediye birim amirleri katıldı.

Karaağaç Köyü Muhtarı Adem Ölçer’in açış konuşmasıyla başlayan törende daha sonra Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın kürsüye geldi. Aşgın, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle törene katılan muhtarlar başta olmak üzere tüm muhtarların gününü tebrik ederek konuşmasına başladı. Aşgın, muhtarların hem köylerde, hem de mahallelerde devletin gören gözü, işiten kulağı, yürüyen ayağı olduğunu ifade etti.

Muhtarların büyük katkısıyla bu kadar etkili ve verimli çalışmalara imza atıldığını anlatan Aşgın, muhtarlarla birlikte Çorum’a hizmet etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Can Azerbaycan’dan da bahsetmeden geçemeyeceğini söyleyen Başkan Aşgın, “Bizim ecdadımız 100 yıl önce oraya gitmiş, orada şehitlerimiz var. Çorumlu şehitlerimiz var. Fuzuli kenti biliyorsunuz plakası da aynı bizim gibi 19 geçtiğimiz günlerde özgürlüğüne tekrar kavuştu. Bu kentimiz özgür oldu, sanki biz özgür olmuşçasına sevindik. Kalbimiz onlar gibi kıpır kıpır Allah'ın izniyle Karadağ'daki o bütün engeller kalkacak ve Türk'ün Şanlı bayrağı hem Azerbaycan Türk'ün Şanlı bayrağı Hem de bizim şanlı bayrağımız İnşallah o dağlarda dalgalanmaya devam edecek” diye konuştu.

Başkan Aşgın, belediye hizmetlerinden ve açılışı yapılan tesisten de bahsetti.

Konuşmaların ardından Kurban kesimi gerçekleştirildi. Yapılan duadan sonra da tesisin açılış kurdelesi kesildi. Temsili dinamit patlatılmasının ardından da davetlilere ikramlarda bulunuldu.