Belediyenin sanayi sitesi içerisinde yaptığı çalışmaların aksamadan devam ettiğini kaydeden Oto Tamirciler Oda Başkanı Necmettin Uzun, “Yolun altyapısı, rögarı, elektriği gibi diğer işlemlerden dolayı asfalt serimi biraz uzun sürüyor. Buradaki asfalt başladığı gibi bitti esnafımız da mağdur olmadı.” diyerek Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür etti. ÇESOB Başkanı Recep Gür ise göreve geldiği günden beri Başkan Aşgın’ın esnaf dostu bir belediyecilik anlayışıyla çalıştığını kaydetti. Gür, “Esnafın herhangi bir sorunu olduğunda en kısa sürede çözüme kavuşturan Başkan Aşgın’a teşekkür ediyorum” diyerek her zaman desteklediklerini kaydetti.

Sanayi sitesine olan yatırımların ve çalışmaların devam ettiğini belirten Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Geçtiğimiz 2.5 yıl içerisinde bütün esnafımızla şehri beraber yönetiyoruz. Taahhüt ettiğimiz projelerin yüzde 70’ini tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Esnaf kültürümüzden gelen bir de kapalı çarşı yapalım, tarihi bir bedesten yapalım dedik ve şu anda 32 Milyon TL’lik bir projeyi de hayata geçiriyoruz. Yeni bağlantı yolu açacağız dedik, projemizde 1 taneydi 3 tane açtık. Sanayi Sitesi’nde çıkabilecek bir yangına daha hızlı müdahale edebilmek için otobüs terminalin içerisine yeni bir itfaiye müfrezesi kurduk” dedi.

Esnaftan Başkan Aşgın’a yol teşekkürü

Sanayi sitesine ve mahalleye yapılan hizmetler için Başkan Aşgın’a teşekkür eden Çorum Sanayi Sitesi esnafı, Çorum Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olduklarını dile getirdiler. Sanayi esnafından Serdal Pamuk, yeni açılan yolların sanayiye büyük katkısının olacağını vurgulayarak, “Başkanımız bizim isteklerimiz doğrultusunda yollarımızı gayet güzel şekilde yapıyor. Kahvaltı esnasında hem ilimizle hem de sanayimizle ilgili projeler hakkında bizi bilgilendirdi. Bu yol sanayimizin daha verimli çalışması için elzem bir durumdu. Başkanımızın sayesinde yolumuz açıldı ve sanayimize büyük bir katkısı olacağına inanıyorum” dedi.

Sanayi esnafından Veysel Çıtak ise altyapı çalışmalarının yanı sıra sanayi sitesi içerisine yapılan mescide verdiği desteği de hatırlatarak, “Sanayimize gelen yolu sağlamlaştırmasından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten bir ihtiyaç vardı. Öte yandan sanayinin çeşitli yerlerinden bağlantı yolları da yapıldı. Sanayi içerisine yapılan mescide de belediyenin büyük katkıları var. Belediye Başkanımıza ve ekibine esnafımız adına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.